Tehno
277 prikaza

Stiže antimobitel: Služi samo za pozive, nema sms-a ni interneta

Light Phone
Kickstarter
Kako bi natjerali ljude da se manje 'povezuju', a više uključe u svijet oko sebe, startup iz New Yorka osmislio je 'Light Phone'

Light Phone izgleda kao tanki kalkulator koji vam bez problema stane u novčanik, a sve što možete učiniti s njim jest zvati i primati pozive. Poanta korištenja ovog mobitela je da ga koristite što manje, a lako ga možete povezati sa svojim standardnim mobitelom, samo što nećete dobivati poruke i bezbroj obavijesti o primljenoj pošti i tome tko je što komentirao na Facebooku.

Dok se moderna tehnologija svim silama trudi pridobiti što više naše pozornosti, postaje privilegija odmaknuti se od svega i uživati u trenutku. Zato mnogi millenialsi sve češće odlučuju isključiti svoje pametne telefone i vratiti se na starinske 'cigle', iako u ponešto manjem obliku.

Light Phone prikuplja sredstva na Kickstarteru, a kreatori Joe Hollier i Kaiwei Tand, koji su se upoznali tijekom '30 Weeksa' - Googleovog programa za dizajnere, ističu da je njihov izum "mobitel kojim bježite od mobitela'.

Iako Light Phone zaista jest telefon, kao što mu i samo ime govori, ista riječ je danas postala sinonim za online komunikaciju, pa ovaj telefon, ironično, mnogima djeluje kao da nema veze s mobilnom telefonijom, piše Mic.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.