Tehno
497 prikaza

Broj tigrova u divljini raste prvi put u 100 godina

Tigar
Pixabay
Prije nešto više od sto godina preko 100.000 tigrova živjelo je u divljini. Danas je ta brojka puno manja

Populacija tigrova u divljini u porastu je po prvi puta u više od sto godina. Grupa za očuvanje divljih životinja kaže kako je uočeno preko 3.890 tigrova na području između Rusije i Vijetnama. 

 

Ovo je značajan napredak u odnosu na 2010. godinu kada je populacija tigrova u divljini iznosila 3.200 jedinki, što je najmanji broj u povijesti. 

Prema posljednjim podacima iz 2014. godine, Indija pruža dom najvećem broju divljih tigrova te se ondje nalazi čak 2.226 ovih prekrasnih životinja.

Populacija tigrova | Author: WWF WWF

No, pojedini stručnjaci su skeptični te napominju kako broj divljih tigrova vjerojatno nije u porastu već je tehnologija napredovala i znanstvenici imaju bolje i točnije medote za njihovo praćenje. 

Ipak, ovaj pozitivni trend razveselio je grupe za očuvanje divljih životinja jer je broj tigrova u divljini u stalnom opadanju od 1900. godine kada ih je bilo preko 100.000

"Pozitivan trend nam je važniji od brojeva, a ono što sada možemo vidjeti je trend koji vodi u pravom smjeru", rekla je Ginette Hemley, potpredsjednica Svjetskog fonda za prirodu.

Prošlog tjedna održan je sastanak u New Delhiju na kojem su ministri iz 13 zemalja dogovorili taktiku kojom će udvostručiti broj tigrova u divljini do 2022. godine

Leonardo DiCaprio, poznati glumac i Oscarovac, aktivno radi sa Svjetskim fondom za prirodu te je objavio izjavu u kojoj podržava sve korake koji vode prema očuvanju života u divljini. 

"Ponosan sam što je naš zajednički trud urodio plodom, ali postoji još mnogo toga što možemo i moramo učiniti. Kada vidim što sve možemo napraviti zajedničkim trudom raznih zajednica, vlada, grupa i privatnih kompanija...moram reći da sam optimističan!"

 

 

#Regram #RG @UNBiodiversity: The tiger (Panthera tigris) is the largest wild cat in the world. Tigers occupy a variety of habitats from tropical forests, evergreen forests, woodlands and mangrove swamps to grasslands, savannah and rocky country. They are mostly nocturnal and are predators that rely on the camouflage their stripes provide. The tiger is an endangered species. Poaching for fur and body parts and destruction of habitat have greatly reduced tiger populations in the wild. At the start of the 20th century, it is estimated there were over 100,000 tigers in the wild, but the population has dwindled outside of captivity to between 1,500 and 3,500. Photo: https://www.flickr.com/photos/90389546@N00/3512034897/ #biodiversity #habitatloss #wildlife #nature #tigers #conservation #tiger

A photo posted by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Tigrovi su vrlo ugrožena vrsta, a mnogi krivolovci ih i dalje love jer se njihovi dijelovi mogu vrlo skupo prodati kao trofeji ili sastojci tradicionalnih kineskih lijekova. Danas više tigrova živi u zoološkim vrtovima nego što ih ima u divljini. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.