Tehno
59 prikaza

Čak ni stanovnici Silicijske doline nisu kupili ovaj 'krik' tehnologije

Apple watch
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
Gotovo sve što Apple izbaci na tržište dočekuje se s velikim uzbuđenjem, no ponekad se pojavi i neki propust

Prije više od godinu dana Apple, najvrednija tvrtka na svijetu, najavila je da će na tržište izbaciti Apple Watch - najveći dodatak svojoj liniji proizvoda od izlaska iPhonea, gotovo desetljeće ranije.

U istraživanju provedenom među stanovnicima i radnicima Silicijske doline, Atlantic je upitao vođe iz tehnološke industrije, njih 101, posjeduju li taj 'krik' tehnologije.

Gotovo svi ispitanici su odgovorili na pitanje, a s obzirom da je riječ o tehnološki potkovanoj publici koja 'mora sve imati' i prati tehnološke novotarije, Appleu se ne piše dobro. Naime točno 70 posto ispitanika je izjavilo da ne posjeduje sat.

Apple store | Author: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Ajay Gopal, direktor financija Stubhuba, pružio je očekivano objašnjenje: "Imam već i više nego dovoljno ekrana u životu!".

Mnogi drugi su objasnili da smatraju da sat neće ispuniti njihova očekivanja ili pak čekaju da vide koje će novotarije donijeti druga generacija Watcha. 

A među onima koji su ga kupili, mnogi su istaknuli da su značajke alarma najviše obećavajuće. "Dobivam obavijest 10 minuta prije sljedećeg sastanka, pa znam da moram završiti sve što trenutačno radim", kaže Brit Morin, iz Brit and Coa.

Sve u svemu, čini se da je Apple podbacio s ovim proizvodom, iako mnogi nisu odgovorili tek da ne posjeduju sat, nego da ga ne posjeduju JOŠ.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.