Tehno
2316 prikaza

Glamur i luksuz: Ovo je 10 najskupljih mobitela na svijetu

Vertu Cobra
Boucheron
Ovi glamurozni mobiteli većinom su napravljeni u samo nekoliko primjeraka, a koštaju i do 8 milijuna dolara

Ako vas netko pita koji je najbolji smartphone na svijetu, vjerojatno ćete pomisliti na jedan ili dva modela. Najbolji mobiteli su i skupi, no znate li koji su najskuplji mobiteli? 

Donosimo vam pregled najskupljih mobitela proizvedenih u posljednjih 10 godina. Pogledajte sljedeću kolekciju glamura i ekskluzivnosti:

10. Vertu Diamond

Vertu je poznat po luksuznim proizvodima za mobitele, uključujući i mobitel Vertu Signature Diamond iz 2006. godine, koji je među 10 najskupljih na svijetu s cijenom od 88.000 američkih dolara. Mobitel je napravljen od platine, a sklopljen ručno. Ukrašen je lijepim raskošnim dijamantima, a ukupno je napravljeno samo 200 primjeraka

Vertu Diamond | Author: Vertu Vertu

9. iPhone Princess Plus

I Appleov iPhone našao se na listi najskupljih mobitela. Model iPhone Princess Plus iz 2008. godine nije mnogo drugačiji od redovnih najboljih modela iPhonea. Dizajnirao ga je slavni austrijski dizajner Peter Aloisson. Osim u zlatu ova iPhone poslastica stiže i u 318 skupocjenih najkvalitetnijih komadića dijamanata. Cijena: 176.400 dolara.

iPhone Princess Plus | Author: Peter Aloisson Peter Aloisson

8. BlackDiamond VIPN Smartphone

Posebno stiliziran za Sony Black Diamond (Crni dijamant) se također našao među najskupljim mobitelima. Ovaj estetski smartphone iz 2006. godine ima polukarbonizirano kućište i LED tehnologiju. Ukrašen je s dva dijamanta, jedan kod navigacijskih tipki, a drugi na poleđini kućišta. Cijena je vrtoglavih 300.000 dolara

BlackDiamond VIPN Smartphone | Author: Jaren Goh Jaren Goh

7. Vertu Cobra

Još jedan raskošan i još skuplji mobitel iz Vertuove tvornice. Ekskluzivni dizajn pojačan ukrasom kobre. Dizajnirao ga je francuski draguljar Boucheron. Ovaj bogati mobitel iz 2006. godine sadrži i dva skupocjena dijamanta, oči kobre su od smaragda, a tu su i 439 rubija. Cijena: 310.000 dolara.

Vertu Cobra | Author: Boucheron Boucheron

6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Raskošno ime za raskošan mobitel. Ako posjedujete ovaj mobitel, onda ste osvojili jackpot. Ovaj glamurozni brand mobitela je počeo s proizvodnjom u Švicarskoj 2005. godine, a ovaj model datira iz 2010. godine. Izrađen je gotovo u cijelosti od zlata težine 180 grama. Kao da to nije dovoljno stražnja strana kućišta je od najskupljeg drva na svijetu - afričke ebanovine stare više od 200 godina. Za bonus tipke su napravljene od kristala safira. Cijena: milijun dolara

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot | Author: Gresso Gresso

5. Diamond Crypto

Ovaj spektakularni mobitel i unikatni komad umjetnosti iz 2006. godine djelo je dizajnera luksuznih dodataka Petera Aloissona. Cijena iznosi vrtoglavih 1,3 milijuna dolara, a neki ga smatraju i najskupljim mobitelom na svijetu. Na kućištu se nalazi 50 dijamanata, od kojih je 10 vrlo rijetkih plavih. Ima i zlatnih dijelova, a ne zaustavlja se samo na impresivnom eksterijeru, nego daje i zaštitu protiv otmice i ucjena od hakera. 

Diamond Crypto | Author: Peter Aloisson Peter Aloisson

4. GoldVish Le Million

Slavni dizajner Emmanuel Gueit potpisuje ovaj prekrasno elegantni mobitel. Gueit je poznat po brojnim luksuznim satovima i nakitu. Brend najskupljih i najluksuznijih mobitela "Le Million" kreiran je u Švicarskoj, a ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplji mobitel na svijetu nakon Sajma milijunaša u Cannesu u rujnu 2006. godine. S cijenom od 1,3 milijuna dolara često je prozivan najskupljim mobitelom. Napravljen je od 18-karatnog zlata, te 20 karatnih VVS1 dijamanata.

GoldVish Le Million | Author: Emmanuel Gueit Emmanuel Gueit

3. iPhone 3G King's Button

Treći najskuplji mobitel na svijetu još uvijek je varijacija iPhonea 3G nazvan King's Button (Kraljev gumb) još 2009. godine. Dizajner i kreator i ovog mobitela je slavni Austrijanac Peter Aloisson. Ekran okružuju 138 dijamanata koji Kraljevom gumbu daju cijenu od 2,4 milijuna dolara. Najimpresivniji je veliki bijeli dijamant od 6.6 karata, koji ima funkcije home buttona. 

iPhone 3G King's Button | Author: Apple Apple

2. Supreme Goldstriker iPhone 3G

Drugi najskuplji mobitel na svijetu do danas također stiže iz iPhone serije. Supreme Goldstriker iPhone 3G je objavljen 2009. godine s cijenom od 3,2 milijuna dolara. Kućište sadrži 271 gram 22-karatnog zlata, a rub je optočen sa 53,1-karatna dijamanta. Home button je od rijetkog 7.1-karatnog dijamanta. No, to nije sve, kućište je od granita i kašmirskog zlata, te fine nubuk brušene kože. 

Supreme Goldstriker iPhone 3G | Author: Apple Apple

1. Diamond Rose iPhone 4

I vrh ove bogate ljestvice pripao je iPhoneu s modelom iPhone 4 Diamond Rose, čiji dizajn potpisuje Stuart Hughes. Cijena je nezamislivih 8 milijuna dolara, a napravljena su samo dva primjerka kako bi se sačuvala ekskluzivnost. U ovom remek djelu su čak 500 savršenih primjeraka dijamanata. Pozadina je od zlata, a logo Applea je ugraviran s dodatnih 53 dijamanata. Prednja navigacijska tipka je od 7.4-karatnog dijamanta.  

Diamond Rose iPhone 4 | Author: Stuart Hughes Stuart Hughes
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.