Tehno
301 prikaza

Google nudi priliku za zaradu: Nađite rupe u top aplikacijama

Ured Googlea
DPA/PIXSELL
Google je u novi program lova na rupe u aplikacijama uključio nekoliko popularnih, a hakeri koji otkriju rupe moraju odmah to dojaviti proizvođaču, a potom mogu zaraditi 1000 dolara

Uz sve veću važnost mobitela u našim životima, ključna postaje i mobilna sigurnost. Kako bi aplikacije koje skidamo s Googleove trgovine bile što sigurnije, internetski div pokrenuo je novu akciju lova na sigurnosne rupe. Njome od hakera žele da otkriju sigurnosne rupe u popularnim aplikacijama, a kao motivaciju nude novac. 

Za razliku od postojećeg programa u kojem od hakera traže da čeprkaju po njihovim programima, ovdje se traži da se pronađu propusti u aplikacijama drugih proizvođača. Tako su za početak uključili Alibabu, Dropbox, Duolingo, Headspace, LINE, Snapchat i Tinder. Hakeri moraju svoja otkrića odmah dojaviti developerima prije nego što predaju dijagnozu u Googleov program kako bi dobili nagradu. 

Što se nagrade tiče, ona je 1000 dolara. Google uskoro planira pozvati druge developere koji će morati i zakrpati te propuste, prenosi Android Authority.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.