Tehno
244 prikaza

Hrvati osvojili devet medalja na sajmu inovacija

Sajam inovacija IENA 2017.
IENA
Udruga inovatora Hrvatske ponosi se ovim velikim uspjehom

U konkurenciji više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta na 69. Međunarodnom sajmu inovacija - IENA 2017. održanom u Nuernbergu, hrvatski su inovatori osvojili devet medalja, od čega četiri zlatne, dvije srebrne i tri brončane, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske.

Zlatne medalje osvojili su GRUNNER pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine, SELF PROP RAIL Dražena Vidovića i tvrtke RŽV Čakovec, aPAD Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor, koja je uz zlatnu medalju osvojila i posebno priznanje Korejske agencije za promociju inovacija.

Srebrnu medalju dobio je Medicinski multifunkcionalni vertikalizacijski krevet Borisa Perovskog i tvrtke Bernarda iz Pušćina i Uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača inovatora Siniše Brođanca.

Sajam inovacija IENA 2017. | Author: IENA IENA
Brončana medalja pripala je Hidrauličkom servomotoru za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte u ex zoni, inovatora Damira Rogoza, Antuna Miholovića i Tvornice Turbina Karlovac, MIKRO ARM-u Tehničke škole Karlovac i Višenamjenskim dvorišnim vratima u sklopu pametne kuće, inovatora Srednje tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba.

Inovacija Nevidljivo označavanje u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s ink jet tehnologijom, grupe autora s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nagrađena je posebnom nagradom Kineske asocijacije inovatora.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore, na jednoj od najpoznatijih međunarodnih izložbi inovacija - IENA predstavljeno je četrnaest hrvatskih inovacija.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.