Tehno
7984 prikaza

Isprintane kuće - svi će ih moći priuštiti

Isprintana kuća
Screenshot
Jeftine su i sigurne, a izgraditi ih može i potpuni građevinski amater

Pravi dokaz da 3D printanje nije neka priča iz daleke budućnosti, ali i da bi moglo promijeniti živote milijardu ljudi diljem svijeta, je i kuća napravljena isključivo 3D printom. Njezina cijena kreće se oko 10.000 dolara a gradnja je gotova za 24 sata.

Proces je vrlo jednostavan. Radnici idejni plan i konstrukciju kuće šalju na printanje, a zatim industrijski printer započinje s radom i od betona izrađuje konstrukciju. Novu kuću. Nakon postavljanja betona radnici slažu krov, prozore i vrata i unutarnju električnu konstrukciju, piše Huffington Post.

Bulles kuća KAKAV LUKSUZ Style Uđite u najskuplju kuću Europe: Za nju traže 455 milijuna dolara

Printane kuće rezultat su suradnje tvrtke ICON i neprofitne organizacije New Story s ciljem izgradnje jeftinih, sigurnih kuća koje će moći izgraditi i oni s ograničenim građevinskim znanjima. Nadaju se kako će cijenu kuće moći spustiti na 4.000 dolara.

Njihova prva isprintana 3D kuća bit će izgrađena ove godine na El Salvadoru.

Trodimenzionalno printanje brz je način izrade predmeta u 3D-u u kojem se direktno iz 3D printera izrađuju fizički predmeti u prostoru. Trodimenzionalni ispis omogućuje i uvid u sam tijek postupka dizajniranja, daje mogućnost lakog i ranog uočavanja mogućih grešaka i njihovog brzog i efikasnog ispravljanja. Koristeći se ovim mogućnostima 3D printera znatno se skraćuje vrijeme izrade i povećava razina kvaliteta modela i prototipa.

Krio-kirurgija Dokazana metoda Znanost Revolucija: Pacijente će spašavati zamrzavanjem

3D printeri nisu posve nova tehnologija, a njihova je popularnost porasla posljednjih godina. Cijene uređaja kreću se od 200 do 200.000 dolara. Vjeruje se kako će uređaji uskoro biti dostupni poput uobičajenih printera. Mogućnosti njihove upotrebe su razne, a posebno im je velika mogućnost upotrebe na području medicine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.