Tehno
94 prikaza

Kontroverzna odluka: Kinezi pod imenom iPhone legalno mogu prodavati što hoće

Apple
Reuters/Pixsell
Kineska kompanija Xintong smije u Kini prodavati svoje proizvode od kože pod imenom IPHONE, čemu se Apple protivio

Apple nije jedina kompanija koja ima ekskluzivno pravo na ime iPhone u Kini. Naime, američki div je izgubio spor protiv kineske tvrtke Xintong Tiandi Technology koja proizvodi torbice, kućišta za telefone i ostale proizvode od kože. 

Problem je nastao kada je Apple pokušao zaštititi ime 'iPhone' u Kini 2012. godine, no Xintong je predao zahtjev za zaštitom imena 'IPHONE' pet godina ranije. Sud je sada odlučio da u vrijeme kada je Xintongu odobrena zaštita imena, IPHONE nije bilo široko poznato ime u Kini. Tako će ova tvrtka i dalje moći prodavati svoje proizvode pod imenom IPHONE. 

IPHONE | Author: Xintong Xintong

Iz Applea su rekli kako su razočarani jer je sud u Pekingu dozvolio kompaniji da koristi ime iPhone na proizvodima od kože, kad su, navode, dobili sporove protiv iste kompanije u nekoliko drugih slučajeva. Tražit će ponovljeno suđenje na višem sudu i ne misle olako odustati.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.