Tehno
61 prikaza

Kinezi predstavili najmanji VR uređaj dosad

V-One
Dlodlo
V-One je težak svega 78 grama, a njegova debljina iznosi 16 mm. Trebao bi se naći na tržištu do kraja godine

Naviknuli smo da su VR uređaji glomazne i nimalo glamurozne naprave. No, napretkom tehnologije možemo očekivati sve manje i elegantnije naprave koje nećemo niti primijetiti da ih nosimo. Neki predviđaju da bi u budućnosti mogli nositi VR leće što je velika promjena naspram današnjih uređaja.

Kineska kompanija Dlodlo već aktivno radi na uređajima za virtualnu stvarnost koje bi trebali lakše uklopiti u svakodnevni život. Na sajmu u Šenženu predstavili su V-One VR uređaj, koji je dosad najmanji uređaj za virtualnu stvarnost i izgleda kao sunčane naočale. 

V-One je težak svega 78 grama, a njegova debljina iznosi 16 mm. No, ušteda na prostoru nije značila i uštedu na kvaliteti. Tako V-One ima ekran rezolucije 2560x1440 piksela, dva microUSB porta za pozivanje s D-BOX dodacima, a moći će se povezivati i s računalom.

Ovo je zasad prototip uređaja te nije poznato kako točno funkcionira, no iz kompanije kažu kako bi se trebale naći na tržištu krajem godine. Ako je vjerovati fotografijama, V-One izgleda odlično i puno elegantnije od trenutno dostupnih uređaja za virtualnu stvarnost. Cijena još nije poznata.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.