Tehno
151 prikaza

Najbrži načini da povećate memoriju mobitela

Muškarac tipka na mobitelu
Thinkstock
Jedna od najvećih mana pametnih telefona je to što se brzo uspore, jer ih pretrpamo svime i svačime, no i za to postoji rješenje

Nema ovdje puno filozofije - ako želite više memorije na telefonu i ne želite ili želite što manje koristiti cloud usluge, isprobajte ove savjete. 

Mnoge od njih već i znate, ali podsjećamo vas da ih zaista i isprobate!

Riješite se starih fotografija, video snimki i duplih fotografija

Ako koristite Twitter, Facebook, Instagram i često objavljujete fotografije na tim mrežama, znajte da čuvate dvije iste fotografije - jednu na društvenoj mreži, a drugu na mobitelu, pa obrišite onu s mobitela. I usput obrišite gomilu fotografija i snimaka koje vam samo zauzimaju mjesto, a nikad ih ne gledate.

Prebacite snimke i fotografije negdje drugdje

Izaberite hoćete li ih prebaciti na kompjuter, vanjski hard ili cloud. Zatim sve zapakirajte i prebacite, te izbrišite one koje vam nisu potrebne na mobitelu.

Žena proučava smartphone i časopis | Author: Thinkstock Thinkstock

Obrišite aplikacije koje ne koristite

Lako je, samo počnite s deinstalacijom i brisanjem, čak i ako mislite da će vam trebati, a nikad ih niste ih ni pokrenuli. Neke od tih aplikacija zauzimaju dragocjenu unutrašnju memoriju, dok druge možda "sjede" na microSD kartici i čine to isto... Zašto bi i dalje bile tu?

Umjesto MP3-ja koristite streaming aplikacije

Imamo Google Play Music, Deezer i mnoge druge glazbene aplikacije, koje mogu zamijeniti dobar dio kolekcije koju ste pohranili u mobitelu, a kvaliteta streaminga nije nimalo loša, dapače. Dakle, streaming nije tako loš, samo morate imati dobru vezu.

Provjerite koja vam je rezolucija snimanja

Je li zaista nužno da sve snimate u Full HD-u sa 30 fps ili u još većoj rezoluciji? Ako nije, namjestite rezoluciju na nižu vrijednost i telefon će "jesti" manje memorije.

Koristite microSD karticu

Prebacite sve što možete na memorijsku karticu. Vjerujte nam - telefon će raditi bolje!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.