Tehno
110 prikaza

Od sada možete imenovati nasljednika vašeg Facebook profila

Facebook
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Iako zvuči morbidno, pitanje profila pokojnih korisnika iznimno je važno za mreže poput Facebooka

Nakon vaše smrti, ne znači i da morate potpuno umrijeti, barem u digitalnom svijetu. Iz Facebooka su najavili kako će korisnici odsad imati mogućnost da svoje prijatelje povedu za sobom u zagrobni život, odnosno da potpuno ugasimo profil ili da odaberemo nekog tko će voditi profil nakon naše smrti. 

Točnije, korisnici će sad moći odrediti 'Facebook nasljednika', kao osobu koja će imati pravo na uređivanje profila koji postaje svojevrsna 'In memoriam' stranica. Moći će napisati post na vrhu te stranice, odabrati novu profilnu sliku ili odgovoriti na zahtjeve za prijateljstvom onih koji bi možda htjeli izraziti sućut, piše 24sata

Ako bi dobili dokaze da je neki korisnik preminuo, ranije bi te profile zamrznuli što je znalo naljutiti članove obitelji koji su htjeli unijeti neke promjene. Korisnici u SAD-u će ovu opciju dobiti od četvrtka, a uskoro stiže i ostalim korisnicima. 

Ako ste zabrinuti i za svoju privatnost kad vas više ne bude, iz Facebooka uvjeravaju da će prijatelj kojeg odaberete za uređivanje profila vidjeti samo vaše javne objave i fotografije, ali ne i privatne poruke. Facebook će poštivati odabir korisnika koji nije preko stranice odabrao korisnika, već je to učinio u oporuci. 

Ovo je sve ostavljeno na izbor korisnicima. Ako ništa ne učinite, sve će ostati kao i do sada. Vaš će profil i objave ostati zamrznuti kako ste ih ostavili.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.