Tehno
182 prikaza

Ovaj pametni telefon pruža iskustvo proširene stvarnosti

Phab2 Pro
Lenovo
Lenovo je predstavio telefon koji vam pruža iskustvo proširene stvarnosti, a na tržištu će se naći u rujnu

Lenovo je predstavio dugoočekivani Phab2 Pro, pametni telefon s tehnologijom Tango koja pruža iskustvo proširene stvarnosti. Ova tehnologija koristi set senzora i softver koji očitava i mapira svoje okruženje. Na primjer, korištenjem AR aplikacija, studenti u svoje učionice mogu postaviti virtualne dinosauruse u stvarnoj veličini te unaprijediti svoje učenje putem slojevitih AR podataka koji se pojavljuju dok se kreću oko stvorenja.

Tango tehnologija može se primijeniti i na gaming iskustvo, a stručnjaci kažu kako će promijeniti način na koji gledamo svijet oko nas. 

Tri temeljne tehnologije omogućuju Tango iskustvo: praćenje pokreta, percepcija dubine i učenje o području. Putem praćenja pokreta, „oko“ uređaja Phab2 Pro vidi svoju lokaciju u 3D formatu. Učenje o području pametnom telefonu govori njegovu lokaciju, a percepcija dubine omogućava mu analizu oblika svijeta oko njega tako što otkriva površine i prepreke. 

Phab2 Pro pokreće Qualcomm Snapdragon 652 procesor te ima 16 MP kameru. Na tržište dolazi u rujnu po cijeni od 499 dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.