Tehno
92 prikaza

Zbog ove dizajnerske promjene svi se vesele iPhoneu 8

iPhone 8 koncept
YouTube screenshot
iPhone 8, koji bi se trebao naći na tržištu sljedeće godine, mogao bi donijeti velike dizajnerske promjene...

Mnogi su se već pomirili s time da iPhone 7 koji stiže ove jeseni najvjerojatnije neće imati previše atraktivnih noviteta, a bit će dizajniran otprilike kao i sadašnji iPhone 6S. Zbog toga je sve više pažnje usmjereno na iPhone 8 (ili kako će se već zvati) koji bi svjetlo dana trebao ugledati tijekom sljedeće godine.

On bi trebao donijeti i velike dizajnerske promjene, a popularni bloger John Gruber na svom podcastu The Talk Show je rekao kako će cijela prednja površina iPhonea 8 biti ekran, odnosno da neće imati rubova iznad i ispod ekrana. To znači i da će Touch ID senzor otiska prsta, prednja kamera, zvučnici i ostali senzori biti ugrađeni ispod ekrana.

Kako će to dizajnerski riješiti u Appleu tek treba vidjeti, no nedavno smo vidjeli ekran koji je predstavio LG u kojem je senzor otiska prsta smješten ispod samog stakla.

Ranije su glasine ukazivale i na to da će Apple u sljedećem telefonu koristiti fleksibilni OLED ekran, a nagađa se da su za njihovu proizvodnju sklopili ugovor sa Samsungom.  

Gruber je inače vrlo dobro upoznat sa zbivanjima u Appleu i često ima prilično točne informacije o onome što američki div sprema. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.