Tehno
462 prikaza

Retro Google vratit će vas u 1980-e

Google iz 1980-ih
mass:werk
Svi koje zanima kako bi izgledao Google da je postojao prije 30-ak godina, napokon to mogu vidjeti

Danas često zaboravljamo kako je izgledao svijet prije interneta, no mnogi se prisjećaju 'zlatnih vremena' terminala i crnih ekrana.

Iako Google nije postojao 1980-ih, austrijska skupina web dizajnera, mass:werk, odlučila je napraviti njegovu retro verziju. Izgled je vrlo jednostavan, a običan tekst pomiče se i treperi na crnom zaslonu. Najbolji dio je što ovaj Google ustvari možete koristiti kako bi pretraživali internet.

Inače, pravi Google lansiran je 1998. godine kao istraživački projekt sa Stanforda, a ubrzo je postao popularan zbog svoje nevjerojatne brzine ponude relevantnih rezultata. Prva verzija prilično je nalikovala današnjoj, s čistom bijelom pozadinom i logom tvrtke u primarnim bojama.

No svejedno je zanimljivo zamišljati kako bi izgledao da je postojao i ranije, a ako ste jedan od mnoštva nostalgičara za 80-ima, definitivno morate isprobati mass:werkov retro dizajn ovdje.

Prvo morate upisati 'S' za pretraživanje ili 'L' za prati me sreća, nakon čega će vam se izbaciti pravi rezultati s Googlea. Samo pripazite da utišate ton, jer je u prošlosti svaki korak bio izuzetno glasan.

Inspiraciju za Google terminal mladi Austrijanci dobili su nakon što su vidjeli video Squirrel-Monkeyja, YouTube kanala koji također objavljuje video snimke poput 'Da je Instragram izumljen u '80-ima', ili 'Da su bitcoinsi postojali u '90-ima', piše Huffington Post.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.