Tehno
2565 prikaza

Show u Njemačkoj: Pilot na nebu nacrtao božićno drvce

Avion crta božićno drvce
screenshot/youtube
Leteći na gotovo 12 kilometara visine i nevjerojatnom brzinom od oko 900 kilometara na sat, vješti piloti su crtali drvce s ukrasnim kuglicama

Kako nam se približava Božić, tako svjedočimo ukrašavanju na gradskim ulicama i trgovima. Međutim, nebo je i dalje bez ukrasa, osim ako vam oblaci nisu ukrasi. Možda upravo zbog toga su se piloti Airbusovog A380, najvećeg putničkog zrakoplova na svijetu, odlučili iscrtati božićno drvce na nebu iznad Njemačke.

Koliko god to nevjerojatno zvuči letjeti brzinom od gotovo 900 kilometara na sat i na visini od oko 12 kilometara za članove posade modernog zrakoplova je poprilično dosadno, pa je možda i to igralo određenu ulogu u testiranju novog zrakoplova kojeg će uskoro isporučiti aviokompaniji Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Kako bilo da bilo, još nekoliko sati možete pratiti giganta dugog skoro 80 metara dok ukrašava njemačko nebo na stranicama FlighRadara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.