Tehno
129 prikaza

Virtualna stvarnost je budućnost Hollywooda

Steven Spielberg
Reuters/Pixsell
Steven Spielberg objavio je da je uložio u startup koji razvija sadržaj za virtualnu stvarnost

Virtualna stvarnost pronalazi put do sve većeg broja korisnika, no ne tako bila je na udaru kritika mnogih iz svijeta poznatih. Jedan od najvećih kritičara virtualne stvarnosti bio je i Steven Spielberg, slavni redatelj. 

On je prošle godine izjavio kako je virtualna stvarnost opasan medij jer gledatelji "sudjeluju" u filmu te ih to može odvući od priče koju im redatelj želi prikazati. Objasnio je kako bi gledatelji tako mogli dobiti krivi dojam o filmu ili izvući krivu poruku.

No, godina dana bila je dovoljna da slavni holivudski redatelj uvidi svoju grešku, što ne čudi jer je u proteklih godinu dana virtualna stvarnost doživjela veliki uspon. HTC-ov Vive 'gazi' sve pred sobom, a Oculus je počeo isporučivati svoje Rift uređaje. 

Spielberg je očito shvatio da virtualna stvarnost nije samo prolazni trend već budućnost te je objavio kako je uložio u startup Virtual Reality Company koji razvija sadržaj za virtualnu stvarnost. Najavio je i kako njegov nadolazeći projekt uključuje snimanje sadržaja u virtualnoj stvarnosti. 

Nije Spielberg jedini koji je prepoznao vrijednost sadržaja za virtualnu stvarnost. Mnogi holivudski redatelji surađuju s timovima poznatih tvrtki poput AMD-a kako bi implementirali virtualnu stvarnost u svoj sadržaj. 

Nema sumnja, era virtualne stvarnosti je tek započela te možemo očekivati njenu sve veću i rašireniju primjenu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.