Top News
1597 prikaza

Afera Tolušić: Povijest politike, kokaina i prostitucije

Express
express
Otkrivamo pozadinu udara na ministra i što u tom skandalu nije onako kako su vam govorili jedni, drugi ili bilo tko

Express donosi leksikon "udbaških metoda" i "klasičnih udbaških metoda" za kojima i u obrani i u napadu posežu naši političari, a u aferi Tolušić otišli su dalje nego ikad do sada. Kombinacije visokih političara, seksa, pa i droge, u Hrvatskoj su postojale od samih početaka samostalnosti. Novi broj Expressa objašnjava da su sa slučajem navodnih fotomontaža s ministrom Tomislavom Tolušićem granice jako pomaknute jer nikada do sada niti jedan potpredsjednik Vlade nije rušen kokainsko-seksualnim fotografijama. Isto tako još nikada nije viđena niti ovakva preventivna obrana.

Upućeni u cijeli slučaj uvjeravaju da plasiranje fotomontaže nema veze s unutarstranačkim sukobima nego da je osveta onih kojima je Tolušić uskratio isplatu državnog novca. No, čovjek koji se s Tolušićem sukobljavao kaže: "Ja vam u to nisam umiješan!"

Naslovnica Express | Author: express express
U novom broju Expressa pročitajte zašto ćemo za mjesec-dva saznati je li optužnica od skoro 16 milijuna eura navodno pokradenog novca "znanstvena fantastika", kao što tvrdi Božidar Kalmeta, još jedan ministar iz vlade Ive Sanadera kojega je optužio USKOK. Bliži se kraj suđenja, a dokazi protiv Kalmete navodno nisu baš onako "debeli" kako je to bilo na početku procesa.

Odlikovanje Putinovim bajkerima na Balkanu ostalo je u sjeni posjeta ruskog predsjednika Aleksandru Vučiću. Express na vidjelo izvlači to da je general-pukovnik Aleksandar Kolmakov nedavno odlikovao potpredsjednika motociklističkoga kluba Noćni vukovi iz Republike Srpske. Bajkera štuju Dodik, Vučić, a sada očito i sam Putin u maniri njegove vlastite bajkerske bande na Balkanu.

Za novi Express Zoran Predin, legendarni vođa "Lačnog Franca", povodom svoje druge knjige proze i koncerta u Lisinskom kaže da "nije stari prdonja koji jauče za boljom prošlosti". Govori o buntu, prodanim dušama, o Assangeu kao Johnnyju Rottenu današnjice, o Wikileaksu kao medijskom punku modernog doba u borbi protiv svjetskog kapitala...

Fotomontaža ministra Tomislava Tolušića u naručju prostitutke | Author: Nacional Nacional

Ekskluzivno za Express kostimografkinja Anaïs Romand, dobitnica "francuskog Oscara" za film "Saint Laurent" povodom dolaska u HNK Zagreb otkriva: "Kreacije Yvesa Sainta Laurenta radila sam iz nule kad nam ih je njegov bahati muž odbio dati za film", a bez dlake na jeziku govori i o provali uličnog nasilja protiv Macrona u svojoj zemlji.

U Expressu čitajte i redovitu kolumnističku artiljeriju Tomislava Klauškog, Emira Imamovića Pirkea koji objašnjava zašto je "nagrdna igra" grafitima sa srpom i čekićem na spomeniku Tuđmanu povijesno utemeljena, Dalibora Milasa koji se obračunao s biskupskom ljubavi prema pucnjavi po divljim životinjama pri čemu nekad strada i čovjek, Ivane BodrožićEde Popovića u nemogućoj misiji kako zakon u RH učiniti jednakim za sve, "Bosanski lonac" Josipa Mlakića i kritike Ilka Čulića, Jagne Pogačnik i Živorada Tomića.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.