Top News
398 prikaza

"Al Qaeda već sutra može srušiti neki američki avion"

Amerika odaje počast žrtvama terorističkih napada
Press Association/PIXSELL
Bivši zamjenik direktora CIA-e, Michael Morell, u svojoj je novoj knjizi izjavio da "ne bi bio začuđen" da Al Qaeda uspješno izvrši još jedan teroristički napad

Michael Morell je, osim što je bio zamjenik šefa CIA-a, bio i ključna osoba u odgovoru SAD-a na napade 11. rujna, a u svojoj knjizi 'The Great War of Our Time' izrazio je zabrinutost da je teroristička skupina u mogućnosti izvršiti takav napad u kojem bi živote izgubile stotine ljudi, ali i da je moguće da se odvaže na više napada na tlu SAD-a.

"Da vam iskreno kažem, ne bih bio iznenađen da Al Qaeda s Arapskog poluotoka već sutra sruši američki zrakoplov koji putuje iz Londona u New York ili iz New Yorka u Los Angeles ili bilo gdje u SAD", napisao je Morell.

ISIS | Author: Youtube Youtube

Prije nego što je napustio CIA, a tamo je gradio karijeru 33 godina, Morell je drugi put postao glavni direktor, i to nakon što je David Petreus uručio ostavku nakon otkrića njegove izvanbračne afere. Morell je komunicirao s predsjednikom Bushom u vrijeme napada na Blizance, tj. World Trade Center u New Yorku 11. rujna 2001., ali i s predsjednikom Obamom u vrijeme kad je ubijen Osama Bin Laden. Danas je duboko zabrinut da bi SAD mogla biti metom novih napada, a strahuje i da postoji velika šansa da bi njegovu domovinu u bilo kojem trenutku mogla napasti Islamska država.

"Ako ne nastavimo s pritiskom na teroriste, oni će jačati sve dok ne budu mogli izvesti novi napad u stilu 11. rujna", napisao je Morell koji je izjavio da je jedan od razloga zašto je napisao knjigu taj da je želio da američki građani budu toga svjesni, piše Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.