Top News
79 prikaza

Bandić i Holding kupuju 277 auta za 44 milijuna kuna

Milan Bandić
Borna Filic (PIXSELL)
Novinare je zanimalo je li među tim autima i luksuzni BMW 7, o čemu su pisali mediji, ali Bandić tvrdi da nema nikakvog BMW-a

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u četvrtak, u stanci sjednice Gradske skupštine, nabavu novih automobila za Gradsku upravu i Zagrebački holding, ali je opovrgnuo da je među njima i novi BMW 7, kako su objavili mediji.

Na pitanje novinara nabavlja li Grad Zagreb nove automobile u vrijednosti većoj od 55 milijuna kuna, Bandić je odgovorio da će Zagreb umjesto 99 automobila operativnim leasingom nabaviti 83, što je 20 posto manje, a Holding će umjesto 257 automobila nabaviti 194, što je 25 posto manje. To godišnje stoji 10,5 milijuna kuna, odnosno 44 milijuna kuna za četiri godine.

Novinare je zanimalo je li među tim autima i luksuzni BMW 7, o čemu su pisali mediji, a na aktualnom satu Gradske skupštine rekao je SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger, jer po specifikacijama tako ispada. 

Nema nikakvog BMW-a 7 i nikakvih BMW-a, ustvrdio je Bandić dodavši kako je nedavno tijekom zagrebačkog Auto Showa sjeo u električni BMW, pa je nekima "proradila mašta". "Očito iz toga misle da ću kupiti BMW-a. Moram reći da sam prije pet dana išao u Amsterdam s Airbusom, ne bi me iznenadilo da objavite da ću kupiti Airbus", rekao je Bandić novinarima.

Na tvrdnju novinara kako ga je na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine razljutilo pitanje potpredsjednika Gradske skupštine Andrije Mikulića (HDZ) vezano za odvjetničke troškove i Zagrebački holding, Bandić je rekao da će gradski zastupnici dobiti izvješće.

"Donio sam odluku da se to ide objediniti da se racionaliziraju troškovi. A zašto sam to donio pokazat će papiri koje će dobiti zastupnici i vi", kazao je Bandić novinarima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.