Top News
201 prikaza

Beljak se hvali: HSS je nepotkupljiv

Krešo Beljak
Igor Soban/PIXSELL
Obilježavanje obljetnice rođenja osnivača HSS-a, Beljak je oštro kritizirao postojeće stanje u politici

HSS je u nedjelju u Trebarjevu Desnom, rodnom mjestu braće Stjepana (1871.) i Antuna (1869) Radića, osnivača Hrvatske seljačke stranke, obilježio obljetnicu njihova rođenja, a predsjednik stranke Krešo Beljak izjavio je da je  HSS nepotkupljiva stranka i nepotopljiv brod, te ustvrdio kako smo na političkoj sceni svjedoci političke prostitucije i prevare birača.

Uz spomen poprsja na mjestu rodne kuće braće Radić položeni su vijenci i zapaljenje svijeće brojnih organizacija HSS-a i jedinica lokalne samouprave.  Predvodeći izaslanstvo HSS-a  predsjednik Beljak rekao je da stranka dosljedno slijedi ideju i političku platformu braće Radića.

"Iako mnogo govore da se braća Radić okreću u grobu kada gledaju kuda ide HSS, smatram da se nemaju zbog čega okretati jer smo dokazali kako ostajemo dosljedni", rekao je.  No, ustvrdio je Beljak, temeljni interesi hrvatskog naroda nisu ostvareni ni u Radićevoj, ni u Tuđmanovoj Hrvatskoj.

"Svjedoci smo političke prostitucije i prevare birača, ali mi smo drukčiji i borit ćemo se za treću republiku na temeljima Radićeve ideje. HSS je nepotkupljiva stranka i nepotopljiv brod, pa će kao takva ponovno postati stožerna politička stranka", dodao je.

Na pitanje novinara kako ocjenjuje odnose HSS-a s SDP-om, koji je potvrdio suradnju, Beljak je istaknuo kako se ne radi ni o kakvom sporazumu, ali, dodao je, "ponosam sam da smo kao stranka uspjeli odbiti pritiske unazad dva mjeseca, što smo se pokazali kao vjerodostojni i što smo danas jedina veća stranka u Hrvatskoj koja nema unutarstranačke trzavice i što imamo predispozicije da se ponovno bavimo politiko".

"Ovo sve dosad je bilo navlačenje oko predizborne kampanje, tako da se pravom politikom već gotovo dvije godine nismo mogli baviti", izjavio je Beljak.  To nisu bili samo pritisci u smislu ponuda, ali HSS nije mogao preuzeti odgovornost za ovo katastrofalno stanje za koje nismo krivi, dodao je.

"Ovo što je napravio HNS, bojim se da je kraj jedne hrvatske političke stranke", ustvrdio je Beljak. Rekao je kako je istina da je HSS u jednom trenutku podržao Vladu u dobroj vjeri, i dao joj sto dana mira, ali, rekao je, "to nije ništa slično ovome što je napravio HNS".

"Nova će koalicija funkcionirati tako da će svi morati slušati ono što kažu HDZ i Andrej Plenković, a kada Plenković neće više moći trpjeti partnere opet ćemo ići na parlamentarne izbore. Mi nismo njihovi prirodni partneri, jer je naš jedini interes, hrvatski interes i borimo se za maloga čovjeka, a ne interes velikih kapitalista, tajkuna ili Agrokora, izjavio je Beljak.

U sklopu svečanosti u Trebarjevu Desnom zajedničku  molitvu predvodio je župnik iz župe Martinska Ves, Mato Malekinušić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.