Top News
2206 prikaza

"Ravnopravnost na zemlji ne postoji"

Josip Bozanić
Marko Prpić/PIXSELL
Nadbiskup Josip Bozanić čestitao pravoslavni Uskrs svima koji ga slave, pa vjernicima poručio da ne vjeruju onima koji obećaju blagostanje i mir na zemlji

Na poziv na molitvu potaknule su ga potrebe i osjećaji vjernika, osobito roditelja koji su izrazili zabrinutost zbog najnovijih događaja, nedoumica i prijepora u hrvatskome društvu. Pismo poslano svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima na području Zagrebačke nadbiskupije bit će pročitano na euharistijskim slavljima u svim njezinim župama u nedjelju, 8. travnja poslije Popričesne molitve.

Mijo Gabrić, nekadašnji šef crkvenih nekretnina Umiješao se Vatikan Top News Mijo Gabrić: Sve afere alfe i omege crkvenih nekretnina

"Potaknut potrebama i osjećajima vjernika, osobito roditelja koji su izrazili svoju zabrinutost glede najnovijih događanja, nedoumica i prijepora u hrvatskome društvu u ovom trenutku, pozivam sve vas, dragi vjernici Zagrebačke nadbiskupije, da tijekom tjedna koji započinje Bijelom nedjeljom, odnosno današnjom Nedjeljom Božjega milosrđa, molite za hrvatsku Domovinu, a posebno za obitelji, kako osobno tako i u zajedništvu svoga doma, a naročito u župnim, redovničkim i drugim vjerničkim zajednicama", ističe kardinal Bozanić.

"U svojim molitvama posebno molimo mudrost i svjetlo Duha Svetoga u savjestima onih koji donose odluke o važnim pitanjima za naš narod i državu. Kao Crkva pozivamo sve na otvoren i hrabar dijalog, na međusobno poštovanje i čuvanje zajedništva u hrvatskom društvu, bez pritisaka i žurbe u donošenju odluka."

Zagrebački nadbiskup podsjetio je da je Crkva posebno osjetljiva na svaki pokušaj promicanja ideologija protivnih ljudskoj stvorenosti, čovjekovu dostojanstvu i kršćanskom pozivu.

Slikoviti prikaz monsinjora Mije Gabrića Skandal na Kaptolu Top News Mračne tajne moćnog bankara Crkve u Hrvatskoj "Nadalje, kao Crkva koja je, ne tako davno, proživjela teret raznih oblika totalitarizama, posebno smo osjetljivi na svaki pokušaj promicanja ideologija protivnih ljudskoj stvorenosti, čovjekovu dostojanstvu i kršćanskom pozivu. Svjesni smo da se elementi takvih pokušaja, koji sebe nisu u prošlosti nazivali, pa ni danas sebe ne nazivaju ideologijom, redovito predstavljaju kao otvorenost, napredak i boljitak", upozorava kardinal Bozanić i dodaje kako "uvijek treba s oprezom slušati one koji ljudima obećaju ꞌraj na zemljiꞌ". Josip Bozanić, Kaptol Oni mir ne žele Top News Crkva je zamijenila Partiju, branitelji SUBNOR - zbog moći

"Zato, kao što sam nedavno naglasio, ponavljam da 'uvijek treba s oprezom slušati one koji ljudima obećaju ꞌraj na zemljiꞌ, koji se predstavljaju kao donositelji novog poretka, mira, blagostanja, potpune ravnopravnosti i slično. Time su se služile propale ideologije prošlog stoljeća, a slično pokušavaju i nove' (homilija na Uskrs, 1. travnja 2018.)", podsjeća zagrebački nadbiskup.

"Sukladno upozorenjima pape Franje o novim pokušajima kolonizacije, neprestano čuvajući vjernost Božjoj volji i nastojeći ostvarivati vrjednote koje su oblikovale hrvatski identitet, s pouzdanjem i nadom molimo zagovor Marije, najvjernije odvjetnice Hrvatske, svetog Josipa, zaštitnika naše Domovine i blaženoga Alojzija Stepinca, svjedoka Istine i čiste savjesti", stoji na kraju pisma kardinala Bozanića.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 10:54 09.Travanj 2018.

    Još opreznije treba slušati one koji obećavaju raj na nebu.