Top News
200 prikaza

Branitelj terorista iz Pariza: "On je šu*čina s IQ-om pepeljare"

Salah Abdeslam
Twitter/ Die Welt
Jedini preživjeli od skupine ISIL-ovih terorista koji je preživio noć u kojoj su u Parizu pobili 130 ljudi, sad je u rukama pariških istražitelja

Belgijsko savezno tužiteljstvo objavilo je u srijedu da je izručilo Francuskoj Salaha Abdeslama, ključnog osumnjičenika za terorističke napade u Parizu, povezanog s počiniteljima napada u Bruxellesu.

"U okviru dosjea povezanog s napadima u Parizu 13. studenoga 2015., Salah Abdeslam izručen je jutros francuskim vlastima, u skladu s europskim uhidbenim nalogom izdanim na njegovo ime 19. ožujka 2016. u Francuskoj", priopćilo je savezno tužiteljstvo.

Tim se povodom oglasio i njegov belgijski branitelj Sven Mary, popljuvavši svog branjenika. "On je mala šupčina iz Molenbeecka, iz miljea sitnog kriminaliteta, i to skloniji da i tamo prije bude suradnik nego vođa. Njegova je inteligencija ravna onoj ispražnjene pepeljare", "nahvalio" ga je Sven Mary. Mary je inače jedan od najboljih odvjetnika u Belgiji i zovu ga "branitelj zlikovaca".

Savezno tužiteljstvo objavilo je da neće objaviti "nikakvu dodatnu informaciju glede vremena i okolnosti tog izručenja", izvedenog u diskreciji. Salah Abdeslam uhićen je u Molenbeeku, briselskoj četvrti, 18. ožujka nakon četiri mjeseca potrage poslije napada 13. studenoga u Parizu.

Abdeslam je "željan izjasniti se", rekao je njegov novi francuski odvjetnik Frank Berton. "Željan je izjasniti se", ponovio je Berton na Internet stranici francuskog regionalnog dnevnika La Voix du Nord.

Abdeslam je jedini preživjeli među džihadističkim napadačima koji su usmrtili 130 osoba u Parizu i predgrađu. Prema uhidbenom nalogu "Salah Abdeslam predan je jutros francuskim vlastima", objavilo je belgijsko savezno tužiteljstvo. Tužitelj Francois Molins potvrdio je u priopćenju Abdeslamov dolazak u Francusku. "Tijekom dana predstavit će ga se istražnim sucima zbog ispitivanja".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.