Top News
1883 prikaza

Je li Penava samo žrtva rata Plenkija i Brkića?

Milijan Brkić
Igor Kralj (PIXSELL)
Sve glasnije se govori o nezadovoljstvu premijerom, ali pitanje je kakvog asa Plenki skriva

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i agitator najavljenog prosvjeda protiv vlade, ali ne protiv vlade, paradoks je ljudskom obliku. Iako je član HDZ-a, žali se na HDZ-ovog premijera. Najavljuje čak i prosvjed zbog nedostatka procesuiranja ratnih zločina, iako su upravo njegove stranačke kolege većinom odgovorni za baš to procesuiranje. 

Međutim, sada se pojavila teorija koja kaže da bi Penava zapravo mogao biti obična marioneta, a da se rušenjem njega kreće u obračun na samom vrhu HDZ-a. Branimir Glavaš, osnivač HDZ-a i HDSSB-a, kazao je kako vjeruje da iza Penave zapravo stoji Milijan Brkić, prema svemu sudeći zakleti neprijatelj umjerenom Andreju Plenkoviću.

Ivan Penava i Kolinda Grabar Kitarović Licitiranje tragedijom Top News Plan desnice za Vukovar: Penava je naivni klaun

"Naime, 2013. godine nakon lokalnih izbora, kad je u Vukovaru bio presudan glas HDSSB-a za stvaranje većine Gradskog vijeća, tada je Milijan Brkić došao k meni u Mostar i tražio od mene da vijećnica HDSSB-a podrži većinu u Gradskom vijeću i da HDZ dobije svoga predsjednika Gradskog vijeća. Ja sam rekao da je to domoljubna dužnost da naša vijećnica podrži HDZ. Dogovorili smo se da se izvrši preslagivanje u Županijskoj skupštini u Osijeku, gdje smo predlagali da predsjednik Županijske skupštine bude iz redova HDSSB-a. Brkić mi je rekao da može, stisnuli smo si ruku, on je otišao u Zagreb i nije to napravio. Oni su nas tada prevarili. Tada je i Penava, kao aktualni gradonačelnik Vukovara bio najavio posjet k meni u Mostar, rezerviran mu je termin, on je krenuo prema Mostaru i na pola puta nazvao ga je Milijan Brkić i naredio mu da okrene automobil i vrati se nazad. I to je jedan od argumenata da Penava nije samostalni igrač i da to nije njegova ideja", ispričao je Glavaš u razgovoru za N1.

Glavaš je vjerojatno odlično upućen u događanja u samom vrhu HDZ-a, na kraju krajeva bio je među prvim članovima te jedan od glavnih HDZ-ovaca za istok Hrvatske. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.