Top News
467 prikaza

Klaunovski mandat: Tim se ludira, sve je "good, good, good"

Tihomir Orešković se ludira u adrenalinskom parku
1/11
Accredo Centar/Facebook
Tjedan dana nakon prvih izvanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, a koje je on skrivio, kao da mu se živo...

"Nemamo vremena, to sam često rekao, radit ćemo danas, sutra, dok stvari nisu na mjestu", obećao je Tihomir Orešković tog dana. Bio je 22. siječnja, nije prošlo baš puno sati otkako ga je HDZ izvukao iz šešira kao onoga tko će predsjednikovati Vladom, a čovjek kojem je polomljeni hrvatski bio drugi jezik već se naveliko razbacivao izrazima kojima je valjda trebao fascinirati hrvatski plebs; "status report", "očekivanja Bruxellesa" i, najvažnije od svega, "Hrvatska nema vremena". Predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i šefa Mosta Božu Petrova svojim, kako će se pokazati, čisto bleferskim nastupom, jest uspio fascinirati. U međuvremenu je njegova vlada probila i posljednje granice definicija katastrofalnog, sve do čistog redikulizma.

Njegova vlada već mjesecima zapravo uopće nije tehnička, nego smijenjena, srušena, ona kojoj je Sabor izglasao nepovjerenje zbog krize na svim poljima kakvu Hrvatska još nije vidjela. Tjedan dana nakon prvih izvanrednih parlamentarnih izbora, koje je zapravo skrivio upravo on s Petrovim, Mostom, Karamarkom i HDZ-om, koji su ga izvorno izvukli iz šešira, u trenucima dok se polako ali sigurno pregovori oko nove vlade opet kompliciraju, Orešković je pronašao za shodno dobar dio vikenda ludirati se u zabavnom parku. A nešto nismo primijetili da su "stvari napokon na mjestu", kako je 22. siječnja premijer lupetao.

U međuvremenu su se stvari još i gore zakomplicirale, pa je tako "Tim" prije nekoliko dana morao i na sastanak svih šefova država članica EU-a, na kojem je Angela Merkel zaključila da je EU u kritičnoj krizi. A to je vjerojatno i razlog zašto se Merkelicu već jako dugo vremena nije moglo vidjeti na kakvoj proslavi tko zna čega s, primjerice, kriglom od litre u ruci. Ali, čovjek kojem je ministar Mijo Crnoja nakon samo šest dana podnio ostavku pod paljbom niz otkrića koja bi bila katastrofalna i za svakog običnog građanina, čovjek čija je ministrica Dubravka Jurlina Alibegović javno rekla da joj je u nekoj zgodi "prošlo radno vrijeme", čiji je "Tim's team" imao Šustara, Nakića, Bernardicu Juretić, Hasanbegovića... majko Božja koga sve ne, e taj premijer Tim našao je vremena ulupati slobodno vrijeme u zabavnom parku.

Za razliku od Angele Merkel. A, uostalom, zašto ne kad može? U posljednjim stotinkama svog klaunovskog mandata, već debelo nakon što su srušeni i on i njegov "team", progurao je prodaju još nešto hrvatskog obiteljskog srebra, nema više ni slova o tome da ga netko, kao nagradu za sve učinjeno za ono što on zove svojom domovinom, namaže medom i pozove mrave. Pa ako zbog sveg onog zloučinjenog na račun hrvatskih građana i njihove Republike više nitko ne razvlači ni HDZ ni Most, čak niti Tomislava Karamarka, zašto bi onda njega boljela briga? A takvo uravnoteženo opušteno stanje duha vidi se i na Timovom licu na slikama iz adrenalinskog parka.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • djmoslav 20:51 19.Rujan 2016.

    Klaunovi ste vi koji pisete ovakove gluposti i lazi sram vas bilo bagro komunisticka.

  • djmoslav 20:51 19.Rujan 2016.

    Klaunovi ste vi koji pisete ovakove gluposti i lazi sram vas bilo bagro komunisticka.