Top News
43603 prikaza

Koji blam! Zastupnik Živog zida se baš osramotio

Branimir Bunjac
Patrik Macek (PIXSELL)
Sve je, jadan, krivo pokopčao... 'Tajne' biologije osnovne škole 'skrivene' po milijunima knjiga i po stranicama fakulteta...

Da je takvo što rekao netko tko još nije imao priliku učiti biologiju u višim razredima osnovne škole, još bi mu se i oprostilo. Ali saborski zastupnik, doktor povijesti... Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac neviđeno se izblamirao objavom sljedećeg posta na Facebooku, objavljujemo ga skupa s pravopisnim i ostalim nepravilnostima:

"Dobio sam u ruke službeni popis sastojaka koji se širom svijeta koriste u cjepivima.Između ostaloga, unutra su GMO virusi, abortirani fetusi životinja i ljudi, embrij zamorca, razne vrste jaja, mišja krv i mozak, krv, srce i bubrezi različitih vrsta životinja, npr. majmuna, konja, svinja, ovci, zečeva, pasa.... Ovi podaci predstavljaju 'poslovnu tajnu' i 'ne preporuča ih se objavljivati'. Ne mogu vjerovati da sam dio ovih podataka čuo po prvi puta u životu."

Ne može vjerovati ni redakcija Express.hr-a.

FB post Branimira Bunjca o cjepivima | Author: Facebook Facebook

 

Prvo zato što je Bunjac, da bi dogurao do doktorata iz povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, morao proći osnovnu školu, što znači i biologiju, na kojoj se uči upravo o ovome. Sljedeća zaprepašćujuća stvar u njegovoj objavi je njegovo zaprepaštenje materijom kojom se nažalost pokušao pozabaviti, a posebno njegova konstatacija da "ovi podaci predstavljaju tajnu" i da ih se "ne preporuča objavljivati".

Sastojci cjepiva su, naime, tolika tajna da su javno dostupni na internetu diljem svijeta, na nekih tričavih nekoliko stotina tisuća, možda na nekoliko milijuna mjesta kao što je službena stranica Sveučilišta Oxford. Pod poglavljem "Vaccine ingredients" u službi dizanja opće kulture i kako bi se spriječili ekscesni ispadi neobrazovanosti poput posljednjeg Bunjčeva, ovdje su detaljno opisani svi sastojci cjepiva, kako se do njih dolazi, zašto se i u kojim slučajevima koriste i slično.

Cijepljenje Znanost Zapad se sve manje cijepi, prijete epidemije s milijunima mrtvih

Jedini je problem što je stranica u cijelosti na engleskom, što nekome bez svijesti o postojanju stranih jezika osim hrvatskog, doista može djelovati poput šifriranja sadržaja. Sumnjamo da je Bunjac takav. U svakom slučaju, javno je dostupno. Kako saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac nije naveo koji je to izvor koji govori o vitalnim organima životinja, GMO virusima i sličnom, prođimo stranicu skupa.

Cjepiva se sastoje od aktivnih sastojaka, dodanih sastojaka i tvari koje se dodaju u proizvodnji. Aktivni sastojci, kako nas uči pučkoškolska biologija, su oslabljeni virusi ili bakterije, i to u tako malim količinama da je puka tableta, primjerice, paracetamola tisućama puta masivnija i veća od te količine. To je u cjepivu glavni sastojak koji provocira imunološki sustav čovjeka da počne proizvoditi antitijela na uzročnika određene bolesti.

Sve kako bi poslije bio u stanju othrvati se npr. velikim boginjama, gripi, HPV-u, dječjoj paralizi, svim onim grozotama koje su za dlaku promašile pobiti naše djedove i bake u vremenima kad cijepljenja još nije bilo. Genetsko modificiranje kojim je netko neslano zafrkavao Bunjca može se odnositi na kombiniranje sekvenci DNK uzročnika bolesti protiv koje se cjepivo proizvodi.

Laboratorij za ispitivanje novih cjepiva Sve otpornije Znanost Ova će pošast 2050. ubijati 10 milijuna ljudi godišnje

Dakle, umjesto da se zafrkava s, primjerice, cijelim virusom, što nije uvijek niti izvedivo, uzima se samo protein iz virusa koji je dovoljan za provociranje proizvodnje protutijela u organizmu ljudi. Jedno jedino cjepivo s doista GMO organizmom koje navodi Oxford je cjepivo protiv gripe Fluenz koje se unosi kroz nos, a to je po svoj prilici jedino i u Hrvatskoj. Zašto GMO? Pa, zato što se time za tu sezonu na taj način išao preduhitriti nadolazeći soj virusa gripe. Slijede neaktivni sastojci.

Aluminijske soli služe da se cjepivo polako oslobađa kako bi ljudski organizam imao vremena polako imunološki odreagirati. Tiomersal je, pak, konzervans na bazi žive, kako se u cjepivu za životinje tijekom skladištenja ne bi razvijale bakterije i gljivice. Iz tijela se izlučuje u roku od 30 dana putem stolice. Za ljude se ne koristi, iako nikad nije dokazana štetnost po ljude. Želatina kao stabilizator doista jest životinjskog porijekla, iz kostiju "konja", krava, "svinja" i sličnog.

Međutim, slična, čak neusporedivo gore obrađena želatina, a u tisućama puta većim količinama, koristi se za proizvodnju gumenih bombona, slatkiša, mnogih mesnih jela... Albumin? On doista jest ljudskog porijekla, to je jedna od onih stvari čiju vam razinu mjere na rutinskim vađenjima krvi. U nekim cjepivima se također koristi kao stabilizator.

Virus ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE Znanost Prijeti nam epidemija jedne od najsmrtonosnijih bolesti u povijesti

Rekombinantni humani serum albumin, za informaciju Bunjcu, čak niti ne sadrži ikakve ljudske ili životinjske sastojke, nego se proizvodi iz bakterija u koje je unesen ljudski albumin. Sorbitol i slične tvari kao stabilizatori se, pak, dobijaju iz voća. Slijede emulzije i poboljšivači okusa koji su mila majka u odnosu na neizmjerno gore kemikalije i u nemjerljivo većim dozama koje unosimo industrijskom hranom. Treća velika skupina su tvari iz proizvodnje cjepiva.

Antibiotici se ponekad koriste kako bi se spriječilo bujanje bakterije od kojih bi se cjepivo moglo pokvariti onako kako se u industriji može pokvariti, recimo, jogurt ili majoneza. Jaja zbog kojih Bunjac ima noćne more? Kako se virusima za proizvodnju cjepiva ne bi gnjavile životinje, o ljudima da ne govorimo, neki virusi se mogu proizvoditi u jajima. Kokošjima, ne dinosaurovima. I u procesu izdvajanja virusa iz takvog jaja, može se provući tu i tamo pokoja molekula proteina ovalbumina.

U kolikoj količini? U tolikoj da takvo cjepivo mogu primati čak i djeca alergična na jaja. Slijede kvasac, lateks, formaldehid i glutaraldehid u količinama manjima od 0,1 miligrama (desettisućiti dio jednog grama), regulatori kiselosti na bazi kalija, natrija i sličnog; redom nesporne tvari čak i za teoretičare urota. Slijedi korištenje ljudskih stanica. To je onaj dio koji je Bunjca zgrozio fetusima. Neki virusi mogu se, naime, dandanas uzgojiti samo u ljudskom tkivu.

Virus Opasno Znanost Ovo su najsmrtonosniji virusi koji još uvijek postoje

U 60-ima su znanstvenici, uz dopuštenje žena, iz pobačenih fetusa dviju žena izvukli stanice pluća. Stanice su odavno mrtve, ali su mikronske količine tvari još tu i one se koriste. Čak punih 50 godina poslije ne koriste se nikakve nove stanice. A i uostalom još 2005. vatikanska Pontifikalna akademija objavila je da, iako se načelno protivi korištenju stanica fetusa u takve svrhe, u slučajevima kad je čovječanstvu to bitno kako bi se borilo protiv zaraza, onda je to privremeno moralno opravdano.

Pa, ako Vatikan, i to u doba krajnje konzervativnog bivšeg pape, nije imao problem s tim... Isto vrijedi i za životinjske stanice za cjepiva životinja. Svi ovi podaci toliko su tajni da su detaljno dostupni samo na stotinama tisuća stranica na internetu i po milijunima udžbenika diljem svijeta. Ili, u puno jednostavnijoj formi, na satovima biologije u osnovnom obrazovanju koje je u Hrvatskoj obavezno od doba Austro-Ugarske.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Reaj 17:54 02.Ožujak 2017.

  Mene osobno uopce nije briga sta Vatikan kaze i misli. Institucija koja je ljude bacala na lomacu u kojoj se krije pregrst neprocesuiranih pedofila ce utjecati na moju savjest i biti mjerilo morala? Umjesto mene nece nikakav Vatikan, niti jedan ... prikaži još! pop i niti jedan politicar odlucivati sto ja smatram poganim i odvratnim. Ne odobravam ubijanje niti ga odobravam kako bi nekom drugom bilo bolje. U mene i moje dijete nece uci niti jedan anorganski sastojak koji tu ne pripada niti ikakvi dijelovi tijela.

 • 55001155 09:26 02.Ožujak 2017.

  Aj priznaj Sergej jesu te masno platili da to objavis ili si samo dobio zapovjed od sefa(koji je dobio masan novac za to)?

 • cvetka 08:48 02.Ožujak 2017.

  Lako upisati u google "monkey kidney vaccines"... pod AKADEMSKIM clancima cete naci sve informacije. Oni ih zovu VERO cells. Drugi cudni sastojci isto imaju svoja strucna imena ;) Eto, cisto da mozete reci da ste SAMI provjerili, a ne da ... prikaži još! samo vjerujete napisanom na portalima ili fejsu ;)