Top News
176 prikaza

Konačna odluka: Crnoja dao ostavku

Mijo Crnoja
Goran Stanzl (PIXSELL)
Našao se u središtu afere nakon što je otkriveno da je prijavljen na adresi na kojoj ne živi, a na kraju je Mijo Crnoja poručio da ne želi biti uteg Vladi

Nakon maratonskog sastanka s premijerom Tihomirom Oreškovićem koji u Banskim dvorima s prekidima traje od srijede, u četvrtak navečer, oko 20 sati, odlučeno je da ministar branitelja Mijo Crnoja više nije ministar i odlazi iz Vlade. 

Mijo Crnoja pri izlasku iz Banskih dvora kazao je kako su zadnja dva dana vijećali o svemu što mu se stavlja na teret te da je za sve priložio dokumente iz kojih je utvrđeno da nije kriv za ono za što ga se optužuje. 

- Ipak, ne želim biti uteg ovoj Vladi i podnosim ostavku - kazao je kratko Crnoja. 

Nije želio odgovarati na daljnja pitanja novinara. 

Premijer Orešković s Crnojom se našao i u srijedu ujutro, a razgovore su nastavili i poslijepodne. U Banskim dvorima kasnije su im se pridružili i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov

Podsjetimo, Mijo Crnoja našao se u središtu afere nakon što je otkriveno da je prijavljen na adresi na kojoj ne živi. Prijavio je prebivalište u samoborskoj ulici Gradna 85/G, na kojoj se nalazi baraka od nekoliko kvadratnih metara, a već godinama živi s obitelji u Podsusedu. 

Također, prije pet godina dobio je povlašteni kredit od Ministarstva branitelja za izgradnju kuće u iznosu 56.000 eura. Kuću nije izgradio te je rekao kako on taj kredit uredno vraća i smatra kako s njime može što želi. 
I oporba i HDZ-ov partner Most bili su za njegovu smjenu. 

- Ministar branitelja mora biti smijenjen od strane gospodina Oreškovića odmah. Mi dajemo 24 sata, u protivnom ćemo pokrenuti inicijativu u Saboru za njegov opoziv jer to je naša dužnost - kazao je na konferenciji za novinare u srijedu predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.