Top News
2196 prikaza

Kraljica je Trumpu tajne poruke slala preko broševa

Elizabeta II., Melania i Donald Trump
Reuters
Elizabeta je, za razliku od Melanije Trump, vrhunski savladala umijeće trolanja preko modnih asesoara i garderobe

Britanski je Guardian ozbiljno opleo po Donaldu i Melaniji Trump te njihovim odjevnim izborima tijekom posjeta Velikoj Britaniji. Dok je Trump izgledao neobično neispeglano, neodržavano i šlampavo, pišu, Melania je "slala poruke" svojom odjećom.

No, sve ih je nadmašila 92-godišnja Elizabeta II. "Simpatična starica", kako su je opisali neki američki mediji, svojom je najdražom vrstom nakita Trumpu poslala, kažu Britanci, ozbiljnu poruku. 

Dok se Trump gušio u pravilima ponašanja (u kojima je uporno griješio) - hodao je ispred kraljice, ignorirao je, držao ruke u džepovima i upadao je u riječ, mudra je vladarica tijekom tri dana posjeta pustila da modni asesoar govori za nju. Sve je prvo primijetila tviterašica SamuraiKnitter.

Elizabeta je prvi dan, vrlo znakovito, kaput odlučila okititi zelenim brošem kojeg je dobila od bračnog para Obame u znak njihovog prijateljstva. Drugi je dan nosila broš u obliku pahulje snijega (isti termin Trump koristi kako bi se rugao "nježnim" liberalnim protivnicima) koji je dobila od Kanade - države s čijim se premijerom, Justinom Trudeauom, američki predsjednik ozbiljno svađa. Treći je pak dan odabrala broš koji za nju simbolizira tugu jer ga je nosila na sprovod svog oca.

Rezultat je sada 3:0 za kraljičine broševe, šale se britanski mediji.

Je li zaista u pitanju "ratovanje broševima", termin koji je stvoren na Twitteru, i fantastično trolanje kraljice, ili samo slučajnost, vjerojatno nikada nećemo znati. Jasno je da u kraljičinom odabiru odjevnih predmeta (kojima šalje i poruke svojim zaštitarima) nema mnogo slučajnosti, pa je tako na vjenčanje unuka Harryja nosila broš imena "ljubavni čvor", a na raspravu o Brexitu je stavila šešir koji neodoljivo podsjeća na zastavu EU.

Velika je vjerojatnost da je Elizabeta suptilno podbadala omraženog političara, dok Trumpova supruga nije uspjela pokazati istu razinu ingenioznosti. Tijekom posjete imigracijskim kampovima na jugu SAD-a i nedugo nakon medijskih napada na njezinog supruga Melania je, ne pretjerano mudro, odjenula zelenu jaknu na kojoj je pisalo "I really don’t care, do u?" (zaista mi nije stalo, je li tebi?).

Nakon što su je svi napali radi neosjetljivosti Melania je rekla kako je to bila poruka "medijima, kako joj nije stalo do medija, a ne djeci". No njezina se, ne pretjerano dobro usmjerena poruka, pogubila negdje po putu.

Neki su njezinu žutu haljinu sa banketa u Britaniji usporedili s opravom ljepotice iz Disneyjevog ostvarenja "Ljepotica i zvijer" no britanski novinari kažu da usporedba tu staje jer "Trump možda je zvijer, ali ne pametna i empatična zvijer kao iz crtića".

"Na travnjaku je Melania odbila skinuti svoje vrtoglavo visoke štikle. Zanimljivo je kako Trumpovi obožavatelji kažu da vole bračni par jer djeluju "stvarno", a zapravo Trumpovi najčešće izgledaju kao parodija bogataša bez trunke ukusa", piše Guardian.

Trump je svojim nemarom i nedostatkom bontona, čak i više no zgužvanim odjelom, pokazao koja je vrsta političara, diplomata i muškarca. Melania pak glumi nedodirljivu "ženstvenu princezu" koja i kada šalje rijetke i nesuvisle poruke, šalje ih na krivi način i krivim ljudima. 

Sve ih je prešišala Elizabeta II., kažu Britanci, koja je shvatila kako Trumpu dati do znanja što o njemu misli, koga cijeni i što joj je važno, iako joj je možda to zabranjeno to izgovoriti, znajući da će obožavatelji monarhije (ili samo lijepog nakita) razjasniti njezine poruke umjesto nje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.