Top News
1128 prikaza

"Mostovci izazivaju pomutnju izjavama o Ini"

Matina Dalić i Andrej Plenković
Robert Anić (PIXSELL)
Ovih dana je otvoreno pitanje sukoba interesa Martine Dalić s obzirom da joj je suprug Niko Dalić član Uprave Ine

Potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo Martina Dalić kazala je u razgovoru za Jutarnji list da je porezna reforma sveobuhvatna te da  može postići snažan učinak na rast samo ako se primjenjuje kao cjelina, a gospodarski subjekti poput ugostiteljstva, koji su suočeni s dizanjem porezne stope, u drugom dijelu će biti suočeni s rasterećenjem kroz snižavanje poreza na dobit ili dohodak.

"Porezna reforma je tek predstavljena te će svim zainteresiranim stranama trebati neko vrijeme da sagledaju sve njezine aspekte i učinke. Međutim, ono što stalno treba ponavljati jest da se radi o sveobuhvatnoj reformi, čije pojedinačne promjene mogu postići snažan učinak na rast samo ako se primjenjuju kao cjelina. Naime, čak i oni gospodarski subjekti koji će u jednom dijelu biti suočeni s povećanjem porezne stope, primjerice ugostiteljstvo, u drugom će dijelu istodobno osjetiti pozitivne učinke rasterećenja kroz snižavanje poreza na dobit ili dohodak", poručila je Dalić, ujedno ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta za subotnje izdanje Jutarnjeg lista.

Dodala je da gospodarskim subjektima zato treba dati određeno vrijeme da sagledaju cjelokupnu sliku.

Ovih dana u medijima je otvoreno pitanje potencijalnog sukoba interesa potpredsjednice Vlade Dalić s obzirom da joj je suprug Niko Dalić član Uprave Ine.

"Ne razumijem od čega bih se trebala izuzeti i u kakvom bih sukobu interesa bila. U suštini to je tema za skretanje pozornosti. Ovoga puta s pomutnje koju su izazvali kolege iz Mosta svojim nespretnim izjavama upravo o Ini, koja se kao i cijeli energetski sektor nalazi u resoru Mostova ministra Dobrovića", kazala je Dalić.

Istaknula je da joj je drago da su svojim izjavama i predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i nezavisni stručnjaci jasno odbacili ideju o bilo kakvom sukobu interesa u odlučivanju o Ini.

"A ako bi Vlada ikada i donosila bilo kakve odluke koje bi se ticale mene osobno ili moje obitelji, budite sigurni da ću se iz njih izuzeti", kazala je između ostalog Dalić za Jutarnji list.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.