Top News
157 prikaza

Nakon napada u Parizu sve izraženija islamofobija na internetu

Muslimani u džamiji
Christian Charisius (DPA/PIXSELL)
Na Twitteru se čak pojavio hashtag #killallmuslims

Nakon napada na satirični magazin Charlie Hebdo zabilježen je veliki porast islamofobije na internetu. BBC Asia je napravio niz razgovora s muslimanima o njihovim iskustvima od kada su postali meta antiislamskog raspoloženja na internetu.

Aktivistica Akeela Ahmed koristi Twitter kako bi promovirala jednakost među spolovima. No, vrlo često joj se događa da je korisnici napadaju jer nosi hijab.

"Kako možeš biti na Twitteru i boriti se za ženska prava s tim na glavi?", najčešće je pitanje koje dobije od ostalih korisnika.

Akeela navodi kako sve češće dobiva uvrede nakon napada u Parizu, a neki se ne ustručavaju čak i direktno prijetiti da će pobiti sve muslimane. To je rezultiralo time da je Akeela odlučila ugasiti svoj profil.

Udruge koje se bave ljudskim pravima također su izrazile zabrinutost zbog sve veće izražene islamofobije na internetu, te upozoravaju kako se na Twitteru čak i pojavio hashtag #killallmuslims. 

- U svijetu je sve više terorističkih napada i mnogi su ljudi zbog toga ljuti. Svoju ljutnju izražavaju na internetu, ali ono što se zbog toga događa je sve izraženija antimuslimanska atmosfera, kaže Akeela.

Više o o islamofobiji na internetu pročitajte ovdje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.