Top News
1683 prikaza

Nakon sastanka s Plenkovićem: Ministar Marić podnio ostavku?

Goran Marić
Patrik Macek (PIXSELL)
Ministar Goran Marić je navodno sinoć podnio ostavku, a kao razlog je naveo da bez jasnog portfelja ne želi biti u Vladi

HDZ-ov Goran Marić sinoć je podnio ostavku na mjesto ministra u Vladi, navodi Jutarnji list. Kao razlog ostavke naveo je da bez jasnog portfelja ne želi biti u Vladi.

Goran Marić je navodno tražio da se njegovo ministarstvo zove Ministarstvo državne imovine. Jučer je dva sata pričao s premijerom Plenkovićem i zaključio da se ipak vraća u Sabor.

Službena potvrda iz Vlade još nije došla, a ni ministar Marić nije potvrdio da li je dao ostavku, odnosno je li se predomislio.

Marić je na sam dan formiranja Vlade, prošlu srijedu, objavio svojim kolegama da ne želi biti ministar bez portfelja. 

Ili će dobiti ministarstvo ili neće ići u Vladu, rekao je tada sugovornik iz HDZ-a za 24sata.

Marić je kaže i ranije tvrdio da ne želi biti samo figura u Vladi. Na sastanku prije izglasavanja Vlade, navodno je Andrej Plenković ipak uvjerio Marića da se predomisli. Dogovoreno je da bi prvo trebao koordinirati rad agencija, državnog ureda za upravljanje imovinom i fondova. Navodno mu je obećano da će nakon analiza dobiti i ministarstvo koje bi upravljalo državnom imovinom. Tu mogućnost je ostavio i Plenković u svom nastupnom govoru.

Za Gorana Marića se uporno tražilo mjesto u Vladi i Plenković ga je htio imati uz sebe. Prvo mu je nuđeno minsitarstvo rada i mirovinskog sustava, ali je on to odbio. Zatim mu je ponuđeno minsitarstvo prometa, a da Oleg Butković bude ministar turizma. Međutim, to je odbio Butković, a Plenković mu je popustio. 

Na kraju je u zadnji tren Marić uletio u Vladu kao ministar bez portfelja, ali se i protiv toga pobunio. Mnogi su već tada upozoravali da Marić neće moći dobro funkcionirati u vladi sa ministricom gospodarstva Martinom Dalić koja se zalaže za potpuno drugačiji, liberalnije vođenje gospodarstva, što je suprotnost s Marićem.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.