Top News
10707 prikaza

Ratuje protiv 'yugo pacova', a sad i protiv ekipe u Skupštini

Davorin Karačić i Tomislav Tomašević
PIXSELL
Klošaru mali, pljunut ću ti u facu!, samo je dio repertoara kojeg je izgovorio zastupnik s liste Brune Esih i Hasanbegovića

Zastupnik u zagrebačkoj skupštini Tomislav Tomašević optužio je novog zastupnika stranke Neovisni za Hrvatsku Davorina Karačića da mu je prijetio. Tomašević tvrdi da ga je Karačić pozvao da rasprave njegove izjave oko Dinama i tvrdnje da su Neovisni za Hrvatsku povukli svoj zaključak oko nogometnog kluba kako bi njihova zastupnica Ana Lederer postala pročelnica za kulturu. 

"Pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je nedostajalo da stvar eskalira. Argumente nemaju pa su sad krenuli na ovakav način. Neće me to zastrašiti da govorim ono što mislim i zastupam demokratizaciju Dinama", kaže zastupnik platforme Zagreb je naš.

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu! Što ćeš mi napraviti, što? Hoćemo otići negdje ispod Domovinskom mosta, sami, je l' hoćeš? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali. Usta isperi svaki puta prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić. Kada nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče mali", rekao je Karačić Tomaševiću, a u međuvremenu se pojavila i snimka koju možete pogledati u nastavku.

Davorin Karačić u Skupštinu je ušao nakon što je Ana Lederer postala pročelnica, pa je on došao na njeno mjesto. Široj je javnosti najpoznatiji kao odvjetnik Marka Perkovića Thompsona. Uz njegovu obranu, Thompson je oslobođen od optužbi da je pozdravom "Za dom spremni" na koncertu u Slunju poticao na mržnju. Thompsona je zastupao i u drugim slični slučajevima, a često zastupa i navijače iz udruge BBB kojima je i sam pripadao, te one koje je policija prijavila za korištenje ustaškog pozdrava. Glorificirali su ga i u emisiji Bujica.

Čovjek koji nikad agresiju na hr nije nazvao agresijom i mali čijeg su ćaću ubili ko psa, ovi čije radnje predhodno spomenuti ne smatra agresijom. 

— Davorin Karačić (@hrsummerstorm) June 9, 2018

Zastupao je i koordinaciju veterana koja se usprotivila zaključcima vijeća za suočavanje s prošlošću da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i da se smije koristiti samo u komemorativnim prilikama za pale branitelje HOS-a. Karačić smatra da se pozdrav ne smije poistovjećivati s NDH jer je korišten i u Domovinskom ratu.

Karačić je bio tek 10. na listi Brune Esih na izborima prije godinu dana. Iako je s liste ušlo pet zastupnika, a oni u međuvremenu postali stranka, Lederer bi trebao zamijeniti netko od sljedeća četiri na listi, ali su svi odustali od toga kako bi upravo Karačić mogao postati zastupnik. I ta činjenica govori o tome koliko je Karačić važan stranci Hasanbegovića i Esih. Jasno je da ga žele pogurati u političku arenu.

dragi hrvati, europljani, oni koji se tako osjećaju. nisu bitna vaša djeca, vaša sigurnost, bitno je da se vi prilagodite po mjeri sjedokosih eu birokratskih crkotina koje nitko nije birao kao juncker, avramopulos i njihovo vožda palpantinea aka sorosa 

— Davorin Karačić (@hrsummerstorm) June 7, 2018

Karačić se zalaže za zabranu ulaska migranata, protiv je trenutačnog sustava Europske unije, a njegovi postovi na Twitteru su često prožeti izuzetno teškim riječima u vrijeđačkom tonu. Članove Europske komisije poput Jean Clauda Junckera nazvao je "sjedokose EU birokratske crkotine". One s lijevog spektra znao je počastiti sličnim epitetima u svojim objavama: "Yugo pacovčad po društvenim mrežama cijuče o tome kako će domoljubi opet morati bježati pred njima. A oni pred istima 91' šmugnuli u rupe"

Naziva ih i kriptočetnicima, lijevim glodavcima, parazitima. Onima koji su poželjeli dobrodošlicu migrantima je lani poručio "da migrantima prvo ponude svoje žene". U jednoj raspravi s Ivanom Tomić, glasnogovornici HSS-a je poručio da je šteta što nju nije napao migrant i silovao. Krešu Beljaka, čelniku HSS-a Kreši Beljaku je lani poručio da boluje od "konjušaritisa". Profil koristi skoro svakodnevno, a teške riječi poput ovih su česte.

Ne zato,nego jer gledaju jugo kastu kako se ne ustaje prije 11.00, zive ko carevi i odmah difamiraju i etiketiraju svakoga za koga procijene da im mogu narusiti carstvo muktašenja. Nijedan ljevicar nije otisao van, drugovi

— Davorin Karačić (@hrsummerstorm) June 5, 2018

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 15:06 24.Srpanj 2018.

    Očito "rokiju"nije narodna milicija namiještala bubrege,pa tek treći dan pritvora pravo na odvjetnika-veelika šteta

  • Avatar Prom Jedan
    Prom_Jedan 15:40 23.Srpanj 2018.

    Takvi tipovi su nekad u yugi imali vanjske neprijatelje, sad opet imaju vanjske, samo se sada ljudi služe internetom pa dotični ispadaju glupi 😂... SKJ škola ponašanja.

  • zaplotnjak 15:07 23.Srpanj 2018.

    Nepodnošljiva lakoća etiketiranja (vaša i njegova)