Top News
1650 prikaza

Starbucks vs. Trump - zaposlit će 10 tisuća izbjeglica

Fotografija kafica Starbucks
Wikimedia Commons
Američki lanac kafića Starbucks zaposlit će 10.000 izbjeglica širom svijeta tijekom sljedećih pet godina, kao odgovor na protuimigracijski ukaz američkog predsjednika Donalda Trumpa

"Danas vam se obraćam s velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem", piše on-line glavni direktor Starbucksa Howard Schultz.

"Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje", kaže on.

Schultz, blizak demokratima, kaže da je Starbucks u kontaktu sa svojim zaposlenicima koji su pogođeni predsjedničkim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa američkom teritoriju.

Starbucks želi zaposliti osobe koje bježe od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan, kroz sljedećih pet godina.

Schultz, jedan od rijetkih američkih direktora velikih kompanija koji se miješa u politiku, također se osvrnuo i na Trumpovu odluku o gradnji zida prema Meksiku.

"Gradimo mostove a ne zidove s Meksikom", kazao je, dodajući da će Starbucks nastaviti ulagati u Meksiko gdje ima 600 kafića i 7000 zaposlenih.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.