Top News
2413 prikaza

Što bi političari rekli da im dijete ode za "one druge"?

Vjenčanje
Pixabay
Većina zastupnika, bez obzira na političke boje, tvrdi kako ne bi imali ništa protiv da njihovi sinovi i kćeri sudbonosno da izreknu partneru koji pripada suprotnom političkom spektru od njih samih

Iako su u političkoj areni žestoki protivnici, HDZ-ovci i SDP-ovci, ali i predstavnici Mosta, HNS-a i HSS-a tvrde kako ne bi imali ništa protiv kada bi njihovi sinovi ili kćeri, sudbonosno da izrekli partneru koji pripada suprotnom političkom spektru, on onog kojeg sam zagovaraju. Iako, kaže, da se ne bi miješao u izbor svog sina, Stevo Culej jedini je priznao kako ne bi volio u obitelji imati nekoga tko se klanja pogrešnim idolima iz prošlih vremena. 
 
- S obzirom kako odgajam djecu, ne vjerujem da bi to bio odabir mog sina. Ako bi do toga došlo, i moj sin voli tu ženu i želi dijeliti s njom sudbinu, ne bih imao ništa protiv i uvijek bi se složio s njegovim izborom. Na SDP ne gledam na takav način. Mi smo politički suprotstavljeni, ali prvo gledam kakav je tko čovjek - rekao je Ante Babić (HDZ).

I njegov stranački kolega Josip Đakić stava je da su politička uvjerenja najmanje bitna u ljubavi.
 
- Važno je da se vole, a manje je bitno uvjerenje i politička ideologija. U ljubavi se sve to izgubi - poručio je Đakić.

Stevo Culej (HDZ) na pitanje bi li imao nešto protiv da mu sin oženi SDP-ovku, spremno je uzvratio:

- Zašto bi običnom čovjeku smetalo da mu sin ima svoj izbor? To sve ovisi o onome što dijete ima u glavi i što on želi. Zar ću mu ja birati partnera? Je l' meni netko birao? - upitao je Culej. Na pitanje bi li mu bilo ipak draže da sinova izabranica bude političkim svjetonazorom bliža onome što njeguju unutar obitelji, priznao je:

- Ne bih volio da imam u obitelji nekoga tko će paradirati, klanjati se nekim pogrešnim idolima iz nekih prošlih vremena, koji nemaju i nisu imali pozitivna djela za moj hrvatski narod. Tu mislim na zločince poput druga Tita - izjavio je Culej. 

Nenad Stazić (SDP) ističe kako mu je nebitan politički svjetonazor supruga njegove kćeri.

- Jedino što mi je kod mog djeteta bitno je da pronađe onoga tko ju voli i poštuje. Sve drugo je nebitno. Taj koji nju voli i poštuje meni je najdraži na svijetu - kaže Stazić.

Ni njegov kolega iz zastupničkih klupa, Joško Klisović, koji ima kćer i sina, ljude ne dijeli prema političkoj, vjerskoj ni nacionalnoj pripadnosti. 

- Ako su dobri ljudi, čestiti, meni ništa ne znači jesu li članovi HDZ-a, SDP-a ili neke treće stranke. Ljude dijelim na pametne i glupe - izjavio je Klisović. 

Poručio je da mu ne bi smetalo čak ni da zet ili snaha imaju radikalno desna politička uvjerenja. 

- Prihvatio bih izbor svoje djece, ako oni iz nekog razloga žele podijeliti život s takvom osobom. I don't care, briga me skroz. Ne biramo supružnike prema političkoj opciji. Više bi mi smetalo da maltretira sve oko sebe nego ima li uvjerenje demokršćansko, socijaldemokratsko, liberalno - zaključio je SDP-ovac. 

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.