Top News
4269 prikaza

Thompson za jugokomunizam optužio Sloveniju i EU

Thompsonov koncert
1/5
Goran Stanzl/PIXSELL
One koji mu zabranjuju nastupati su "jugokomunistički ološ", na njegovim koncertima "nema ustaških kapa"

Marko Perković Thompson rekao je u intervjuu za Večernji list da je zadovoljan reakcijom državnog vrha Republike Hrvatske nakon što je slovenska policija otkazala njegov koncert u Mariboru.

"Očekujem od političkih institucija svoje države da će reagirati i učiniti sve kako bi zaštitili mene i moje suradnike koji žele raditi u EU... Nije važno hoće li promijeniti situaciju i oslabiti pritiske ili ne jer taj jugokomunistički ološ neće nikada prestati napadati vrijednosti hrvatskog naroda i hrvatske države, pa tako ni one koji o tim vrijednostima progovaraju, koji te vrijednosti žive i slave", kazao je.

Thompson Kontroverzni pjevač Kultura Zabranjeni Thompson: Odbili ga od Sarajeva do Rotterdama

Slovenska policija obrazložila je svoju odluku time da ne može jamčiti sigurnost da se na koncertu neće kršiti zakoni Republike Slovenije, točnije, da neće biti ustaških obilježja. Perković je za tu odluku rekao da nije bila sigurnosna, nego politička.

"Potaknuta je od već spomenutih jugokomunističkih, antihrvatskih i antislovenskih skupina, ali je iznenađujuća slabost demokratskih snaga u Sloveniji. Nevjerojatna je činjenica da jedna europska država, pritom članica NATO-a, ne može osigurati jedan koncert, a trebala bi osigurati stotine kilometara schengenske granice u jeku migrantske krize i drugih burnih politički zbivanja u svijetu. Ako mi dopuste, ja to mogu sa svojim prijateljima osigurati", kazao je.

Međutim, unatoč tome što je rekao da "to može on sa svojim prijateljima osigurati, ako mu dopuste", na pitanje je li uspio uvjeriti svoju publiku da na njegovim koncertima ustaške kape nisu dobrodošle, rekao je da to praktično nije njegova odgovornost. "Ja odgovaram isključivo za svoje postupke i ono što se događa na pozornici, a svi drugi znaju što je njihova zadaća, kako organizator tako policija i drugi", rekao je, uz opasku da na njegovim koncertima "tih ustaških kapa uopće nema".

Optužio je one koji mu zabranjuju koncerte, da fašizmom i nacizmom nazivaju "domoljublje, kršćanski svjetonazor, obiteljske vrijednosti jer su to vrijednosti na kojima je sazdana ljudska, poglavito zapadna, civilizacija", zato što ih "drugačije ne mogu otvoreno napasti". Potom je citirao svoj stih "...domoljublje prozvali fašizam, tako brane njihov komunizam...".

Thompson Higijenski koridor Top News Kolinda i Plenki se prave blesavi jer im Thompson treba

Za popularnost cajki u Hrvatskoj, rekao je, da mu je ta pojava neshvatljiva. "I apsolutno mi je neprihvatljiva. Ali kao ni itko drugi, ne mogu dati razumno objašnjenje za tu pojavu", kazao je. Ipak, na fenomen cajki u Hrvatskoj već godinama mnogi poznavatelji glazbenih i društvenih prilika daju vrlo konkretan odgovor, više manje isti, tako da razumno, kritičko objašnjenje postoji odavno. Tonči Huljić je, primjerice, u ožujku za Blic rekao:

"Problem hrvatskog popa je što nije ni hrvatski, ni europski, niti svjetski. Ne zna kome pripada i kome se obraća. Svi potajno sanjaju da budu atraktivni u regiji, ali je problem dvostrukog morala u Hrvatskoj. To znači da svi slušaju narodnjake, ali se vole praviti kao da su 'europska' civilizacija i kultura. A u principu su u duši seljaci."

Kakva je atmosfera na Perkovićevim koncertima što se tiče ustaških obilježja, veličanja ratnih zločinaca, nacističkih pozdrava, pogledajte u galeriji slika.

Thompson sa slikom Pavelića | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ferdo 19:42 21.Svibanj 2017.

    Vuk dlaku ne mijenja, a niti budala mudroserine.

  • Mislimsvojomglavom 19:38 21.Svibanj 2017.

    Sve više zatvorenih vrata za fašipjevača. U Kanadu također ne može dok ne plati popriličan dug. Najbolje da mu Kolindica izda dio Pantovčaka, pa neka tamo pjeva jednom tjedno za obožavatelje!

  • ines72 19:12 21.Svibanj 2017.

    Hej bajo, tvoje vrijeme je prošlo, moraš se pomiriti sa time