Top News
2047 prikaza

Trumpove tajne pošiljke iz Kine stoje na carini

Donald Trump sa šiltericom Make America Great Again
Wikipedia
Ne zna se točno kakve su zastave i šeširi no čini se kako se gomilaju na carini pri ulasku u SAD

Američki predsjednik Donald Trump sprema se za novu predsjedničku kampanju, za koju je već, navodno, naručio šilterice i zastavice sa političkim sloganima. I to iz zemlje s kojom je posljednjih mjeseci u trgovinskom ratu - Kine. 

Iako nije točno poznato što na svim šiltericama i zastavicama piše, neke su sa natpisima "Trump 2020" i "Keep America Great".

Nekoliko proizvođača potvrdilo je kako izrađuju zastave za novu kampanju, no službenici iz Trumpove kampanje naglašavaju kako se svi proizvodi koji im trebaju proizvode u američkim tvrtkama. Oni koji kažu drugačije, kako naglašavaju, lažu ili krše zakon o zaštiti autorskih prava, piše Business Insider. 

Zastave i šilterice s likom i djelom američkog predsjednika Donalda Trumpa napravljene u Kini čini se neće lako ući u SAD. Na vrhuncu trgovinskog sukoba Trumpa i Kine, američka carina ne dozvoljava tim popularnim artiklima ulazak u zemlju. Kineski tekstilni proizvođači koji izvoze svoje proizvode u SAD žale se kako su im proizvodi zadržani na carini. To im se baš i ne sviđa, s obzirom da pogađa njihovu prodaju zbog čega gube dosta novca.  

Donald Trump On nema mjeru Ekonomix Carinski rat: Ovako su od 18 došli do 10.000 proizvoda

"Uobičajeno je da robi trebao oko desetak dana da iz Kine stigne do potrošača u SAD-u. Sada je potrebno oko 15 dana ili više", rekao je Wu Yuepei, menadžer iz Qiwang Textile Product.

Zadržavanje robe na carini prijavio je i Yao Dandan iz kompanije koja proizvodi zastave Shaoxing Keqiao Jiahao Arts & Crafts Co. Pretpostavljaju kako su ova zadržavanja povezana s trgovinskim ratom između SAD-a i Kine. 

Trumpove zastave jako su popularne, pa Yao tako naglašava kako su ih prodali oko 50.000 do sada i nastavljaju primati narudžbe.

Kineski proizvođači koji su navodno proizveli stotine šilterica s natpisom "Make America Great Again" očekuju kako će cijene njihovih proizvoda porasti i to sve zbog povećanih tarifa. 

Ljuti Trump predložio je povećanje od 10 posto na niz kineskih proizvoda ukupne vrijednosti 200 milijardi dolara. Na toj listi nalaze se, između ostalog, šilterice i pokrivala za glavu, te tekstil, uključujući zastave i zastavice.  

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Monamossa
    Monamossa 01:53 21.Srpanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com