Top News
9937 prikaza

Uništeni Zagreb: Fotke otkrivaju razornu snagu nevremena

Olujno nevrijeme u Zagrebu
Patrik Macek/ PIXSELL
Samo jedna noć bila je dovoljna oluji da nanese velike štete po čitavom gradu

Zbog jakog vjetra koji puše u Zagrebu vatrogasci imaju pune ruke posla po cijelom gradu i na Sljemenu. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.

Do 7.15 sati Županijski centar 112 Zagreb zabilježio je 240 intervencija operativnih službi. Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra - pješak na Trgu bana J.Jelačića i ženska osoba na koju je pala grana na Črnomercu, javljaju iz policije. 

Cijelu noć udari vjetra u metropoli bili su oko 70 km/h. Građane je u ponedjeljak ujutro dočekao kaos na ulicama. Srušena stabla, razbacane kante za smeće, potrgani semafori...

Pogledajte fotografije Pixsellovih fotografa koje pokazuju koliko je grad uništen u samo jednoj noći.

1/19

- Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Materijalna šteta  još se uvijek zbraja, kažu iz Ureda za upravljanje hitnim intervencijama grada Zagreba. Napominju da je olujni vjetar tijekom cijele noći rušio stabla, a da od jutra stvara poteškoće u gradskom prometu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • frish 14:34 14.Svibanj 2019.

    Uništeni? E fakat se očajni za klikovima. Patetičari.