Top News
12223 prikaza

Visoki izvor: Kim Jong Un će upotrijebiti nuklearke!

Vojni testovi u Sjevernoj Koreji
KCNA/REUTERS/PIXSELL
Južna Koreja i Japan te njihovi stanovnici bili bi u najvećem riziku, a upotreba nuklearnog oružja mogla bi odnijeti milijune života

Jedan od najviših izvora iz Sjeverne Koreje je potvrdio ono čega se Zapad najviše boji - u stanju su upotrijebit nuklearno oružje na prvu naznaku prijetnje. 

U intervjuu za NBC, Thae Yong Ho, bivši zamjenik veleposlanika u Britaniji, otkrio je kako je Kim Jong Un spreman na sve da bi zadržao svoju poziciju, pogotovo ukoliko posumnja da su mu Amerikanci prijetnja. 

 

Predsjednik SAD-a Donald Trump je u intervjuu u nedjeljnom Financial Timesu, komentirajući zaoštravanje odnosa između Sjeverne i Južne Koreje, Japana i SAD-a, kazao:

- 'Kina će ili odlučiti da nam pomogne oko Sjeverne Koreje ili neće. Ako Kina ne riješi Sjevernu Koreju, mi ćemo.'

Iako se nagađa kako Sjeverna Koreja još uvijek nema mogućnosti lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa koje bi uistinu dosegnule SAD, svakako takve izjave izazivaju zbrinutost.

Očito je da je SAD i dalje u prednosti, piše Business Insider, no bilo kakva akcija protiv Sjeverne Koreje mogla bi izazvati kontranapad i upotrebu neželjenog nuklearnog oružja. Južna Koreja i Japan te njihovi stanovnici bili bi u najvećem riziku, a upotreba nuklearnog oružja mogla bi odnijeti milijune života

Kim Jong Un | Author: REUTERS REUTERS

 

Zamjenik veleposlanika je također naglasio kako je KIm Jong Un čovjek koji ne preza ni pred čim. 'Ubio je svog ujaka i polubrata. On je čovjek koji će ukloniti bilo što i bilo koga tko mu stoji na putu'.

 

Donald Trump | Author: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL

S druge strane je Trump koji je najavio će skorašnji sastanak s predsjednikom Kine Xi Jinpingom i najavio da će s njim razgovarati o Sjevernoj Koreji. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.