Top News
7232 prikaza

Ženu bogataša oteli prije tri mjeseca, gubi joj se svaki trag

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen
Facebook
Oteta je 31. listopada iz svog doma, a sve se dogodilo usred bijela dana. Njezin suprug popodne je našao pismo kada se vratio kući...

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen oteta je supruga 172. po redu najbogatijeg čovjeka Norveške, Toma Hagena. Ne zna se je li živa ili mrtva, i policija, kažu norveški mediji, sada već otvoreno istražuje slučaj iako su, navodno, otmičari rekli da ako se vlasti upletu Anne-Elisabeth umire.

Oteta je 31. listopada iz svog doma u predgrađu Osla. Za milijardere relativno skromna dvokatnica ima velike staklene stijene i veliki vrt opasan borovima. Nema dokaza nasilnog ulaska u kuću, što ukazuje na to da je netko ili imao šifru ili ključ, a ona je, sudeći po znakovima borbe, oteta iz kupaonice, taman nakon izlaska iz tuša, utrpana u neko vozilo i odvezena.

Sve se to dogodilo usred bijelog dana jer se njezin suprug Tom rano poslijepodne vratio kući i pronašao pismo pisano na norveškom, ali sa jako puno pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Održan posljednji ispraćaj milijunaša i osnivača Apotexa Barrya Shermana i supruge Honey KAO TRILER Life Djeca milijardera: Traže ubojice svojih roditelja

Neslužbeno mediji doznaju da od 173 milijuna eura teškog trgovca nekretninama i suvlasnika kompanije Elkraft traže 9 milijuna eura. Još je zanimljivije da, navodno, taj novac žele u kriptovaluti Monero.

Policija Hagenu sugerira da nipošto ne plaća novac s obzirom da nema "dokaza života" koji se, po praksi, traži od otmičara.

"Nema indikacija je li živa ili ne, otmičari se više nisu javljali", kaže inspektor Tommy Brøske. To je zbunjujuće jer nitko ne zna što otmičari gotovo dva i po mjeseca žele od 68-godišnjakinje ako nije novac - i što se čeka.

Policija priznaje i da nemaju osumnjičenih, kao i da je jako malo fizičkih dokaza. Neki su forumaši i stručnjaci rekli kako je to "tipična priča gdje se muž riješio supruge i sad se pravi blesav". Napominju i kako je jako čudno da su otmičari ili otmičar tražili tako "malo" novca.

J. Paul Getty J. PAUL GETTY Life Unuka nije htio spasiti, ali je na tepihe trošio bogatstvo

Slučaj je toliko nejasan i zbunjujuć da je policija u Oslu, gdje je vrlo niska razina kriminaliteta, zatražila pomoć od građana te kažu kako im "svaka informacija može biti presudna". Učinili su to u dogovoru s obitelji nakon što se u dva mjeseca tajne istrage nisu maknuli s mjesta. 

Pitanje je jesu li time žrtvi potpisali smrtnu presudu. U slučaj su se uključili Europol i Interpol.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Done 07:41 10.Siječanj 2019.

    Nestala sa mlađim ljubavnikom

  • Avatar Apeturassa
    Apeturassa 00:59 10.Siječanj 2019.

    Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.3xDate.top