Voices
561 prikaza

Dani internacionalne kuhinje: Chill&Grill New Experience

Meso na roštilju
Thinkstock
Ove ćemo vas godine na Chill&Grill festivalu okusima odvesti na put oko svijeta. Dođite na Bundek i otkrijte kako se grilla i što se sve jede u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Europi

Ove ćemo vas godine na Chill&Grill festivalu okusima odvesti na put oko svijeta. Dođite na Bundek i otkrijte kako se grilla i što se sve jede u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Europi.

Kao i prethodnih godina, kraj travnja i početak svibnja rezerviran je za zagrebački festival Chill&Grill. Svoje mjesto pod suncem pronađite na Bundeku od 27.4 - 1.5. u društvu najvećih stručnjaka za spoj vatre i mesa. Odabrani će restorani pripremati jela s roštilja s potpisom, dok će u našoj privremenoj kuhinji na otvorenom kuhati renomirani chefovi, a navečer ćemo se isplesati na odličnim koncertima. 

Uz klasične specijalitete naših najpoznatijih grill majstora, ove godine uvodimo i New Experience zonu i restoran u kojem ćete imati mogućnosti probati grill specijalitete iz cijelog svijeta. Svakoga dana očekuju vas najmanje tri cooking showa naših food blogera i chefova poznatih restorana, čak i onih s Michelinovom preporukom.

Roštilj Stvar je zdravlja Life Umjesto ulja na roštilju, povrće i meso radije marinirajte

Tako ćete već prvog dana festivala, u subotu 27. travnja, moći kušati specijalitete Sjeverne Amerike. Relativno nedavno otkriven kontinent zaslužan je što danas možemo jesti ukusna rebarca, sočni ramstek i da ne spominjemo pulled pork! Tu su i razni specijaliteti, umaci i naravno, BBQ tehnika, sasvim dovoljno da si zabilježite subotu u kalendar.

Nedjelja 28. travnja je rezervirana za Južnu Ameriku. Jedna od najzanimljivijih i u posljednje vrijeme najpopularnijih kuhinja svijeta s raznim vrstama grahorica, korjenastog povrća, orašastih plodova i naravno – krumpira. Svejedno, vjerujemo da će vas najviše zanimati argentinski steakovi i brazilski roštilj. Središnja Europa svoje će mjesto na Chill & Grillu naći u ponedjeljak 29. travnja, a na meniju možete očekivati sve delicije koje krase Njemačku, Slovačku, Češku i ostatak regije iz koje i naša kuhinja vuče dosta korijena. Kobasice i vratina na neki novi način?

Jedva čekamo probati... Utorak 30. travnja rezerviran je za kuhinju Azije, tog egzotičnog najvećeg kontinenta prepunog čudesnog i aromatičnog bilja, tajanstvenih začina, ali i svega drugog što se može pripremiti na žaru i oko njega. Za kraj, na sam Praznik rada 1. svibnja, očekuje nas raznovrsna kuhinja Afrike, od sjevernih arapskih spicy specijaliteta, pa sve do tajni dubina Crne Afrike. Uostalom, ako niste znali, prvi grill je nastao upravo na jugu ovog kontinenta!

Eco zona namijenjena je onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.

Ana Roš Vrh kulinarstva Style Ana Roš: U gostima kod najbolje kuharice svijeta

Na trećem Chill&Grillu čeka vas i... Ukratko ćemo predstaviti raspored, u slučaju da se prethodnih godina niste družili s nama na Bundeku. Chillamo i grillamo svakog dana od 12:00 - 24:00, što zapravo znači da se skrivamo do sunca u našim chill zonama i prepuštamo se u ruke gostujućim restoranima. 

U ranim popodnevnim satima chefovi preuzimaju pozornicu i spremaju izvrsna jela, a zatim odgovornost za zabavu nosi DJ. Koncerti mladih nada hrvatske glazbene scene počet će svaki dan u 19 h, a od 21 će nas zabavljati TBF, Kojoti, Nipplepeople i Soulfingers i mnogi drugi. 

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostala su samo tri tjedna, koja ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže jer ćemo vam uskoro otkriti zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.