360°
73000 prikaza

Tajna potpune propasti 'Golog kuhara' - bio je neuništiv

Jamie Oliver
Axel Heimken/DPA/PIXSELL
Brendirani lonci, deseci restorana i magazin, čini se, odlaze u povijest

Čak 12 od 37 restorana u vlasništvu poznatog kuhara i poduzetnika Jamieja Olivera definitivno zatvaraju svoja vrata. Talijanski restorani koji prodaju 'mainstream' talijanska jela i slastice po relativno visokim cijenama već dugo nisu hit. Iako su mnogi, posebno kritičari 42-godišnjeg kuhara, bili uvjereni kako je riječ o tome da je 'hrana naprosto loša', stručnjaci se slažu kako je riječ o zastarjelom poslovnom modelu.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Branka Skaric
    Neimar 09:53 02.Ožujak 2018.

    Sve ima životni ciklus. Propao u školi zbog disleksije (nikada pročitao nijednu knjigu), ponesen popularnošću svojih kuh. TV show-ova, razmahao se na previše područja (osnivanje brojnih restorana, megalomanski pokušaji uvođenja zdrave prehrane u škole u UK i SAD, pedagoški projekt ... prikaži još!kt obuke mladih s ruba društva za kuhare i zapošljavanje u njegovim restoranima, masovni eventi kuhanja za početnike, linije proizvoda pod vlastitim imenom, gastro-hedo TV putovanja). Trebalo je time znati upravljati.

  • nelson 10:30 27.Veljača 2018.

    propao je sad nek ide u emisiju 1,23,kuhaj.