Voices
73 prikaza

'Ovaj humanitarni projekt nam predstavlja veliko zadovoljstvo'

00:24
24 sata
Utrka je rasprodana: Pripreme za jesensku utrku na pisti Zračne luke Franjo Tuđman u punom su jeku, trkače očekuje i niz iznenađenja

Jedinstvena noćna utrka 00:24 RUN izazvala je veliko zanimanje javnosti, zbog toga ni ne čudi kako je rasprodana u rekordnom roku. Unatoč tome, pripreme za spektakularnu utrku, koja će se trčati 24 minute nakon ponoći, u noći na 29. rujna, intenzivno traju.

Na MZLZ-u, otkrivaju nam, temeljito se pripremaju za nadolazeći trkački spektakl.

00:24 | Author: 24 sata 24 sata

"Pripreme za utrku 00:24 na manevarskim površinama zračne luke zahtjevne su i, moramo reći, temeljite i sveobuhvatne, s obzirom na to da je riječ o utrci na štićenom prostoru, tzv. kritičnoj zoni zaštitno ograničenog područja, i predviđa uključenje i angažman velikog broja ljudi, opreme i poslovnih subjekata koji se inače nalaze u ovom prostoru", kaže Lidia Capković Martinek, savjetnica direktora MZLZ-a.

Dodaje kako je organizacija takvog događaja na prostoru MZLZ svakako veliki izazov.

00:24 00:24 RUN Voices Trčimo svi skupa za Rebro, za pomoć mališanima s onkologije

"Ali usuđujemo se reći da smo mi svakodnevno suočeni sa zahtjevnim i izazovnim aktivnostima, tako da nama ovaj projekt, koji ima svoju humanitarnu svrhu, predstavlja zadovoljstvo. U proces dogovora, ishođenja različitih dozvola i odobrenja, kao neizostavnog dijela pripreme projekta, do sada je bilo uključeno oko 20 osoba, a na sam dan utrke bit će samo iz Međunarodne zračne luke Zagreb angažirano oko 100 osoba, uz još dodatno osoblje drugih poslovnih subjekata koji se nalaze u zračnoj luci", napominje Capković Martinek.

Radnici Dječje onkologije KBC-a Rebro 00:24 RUN Voices 'Pomoći ćemo svoj djeci u RH koja boluju od malignih bolesti'

Ističe i kako će glavnina radnika zračne luke na dan utrke volontirati te tako izravno pridonijeti ovom humanitarnom projektu. Ovo je prvi put da se takav projekt organizira na prostoru zračne luke, a djelatnike iznimno veseli što će biti domaćini očekivano velikom broju ljubitelja sporta.

"Mi smo kao tvrtka već bili uključeni u nekoliko humanitarno-sportskih akcija, tako da nam je drago da smo ovog puta angažirani i kao domaćini", kaže Capković Martinek.

00:24 RUN Voices Savjeti kako uspješno odraditi jedinstvenu utrku 00:24 RUN

Svim trkačima koji će u noći na 29. rujna zadanu trasu prolaziti okruženi civilnim zrakoplovima, ali i vojnim MiG-ovima, dok će svaki njihov korak na reflektorima obasjanoj stazi iz zraka pratiti helikopter MUP-a, iz MZLZ-a poručuju kako su dobrodošli.

"Očekujemo da će se svi sudionici pridržavati jasno definiranih pravila sudjelovanja kako bi sve prošlo u najboljem redu. Posebno nas veseli što ćemo brojnim trkačima pružiti nesvakidašnju mogućnost trčanja na ovako atraktivnoj lokaciji i u konačnici biti dijelom jednog humanitarnog projekta i na vrlo konkretan način pridonijeti uređenju dječje onkologije na Kliničkom bolničkom centru Zagreb-Rebro", zaključuje naša sugovornica.

00:24 | Author: Josip Skiof/ 24sata Josip Skiof/ 24sata

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala i Slatinska banka, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke.

Pratite i dalje sve informacije na službenoj stranici utrke www.0024run.hr i na Facebooku, jer vas u sljedećem periodu čekaju nove informacije o utrci.

Također, pozivamo vas da podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR672360001300132456, uz naznaku 'Donacija za Zakladu'.

Sakupljeni iznos u cijelosti će biti doniran Zakladi - dječja onkologija Rebro nakon završetka humanitarne akcije odobrene Rješenjem nadležnoga gradskog ureda.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.