Voices
182 prikaza

Tehnološki park Varaždin cilja otvoriti do 1000 radnih mjesta

Tehnološki park Varaždin
Marko Jurinec (PIXSELL)
Program će ujedno služiti i kao priprema poduzetnika za ulazak u akceleracijski program Tehnološkog parka Varaždin, zvan Voogle

Tehnološki park Varaždin, koji do 2020. cilja otvoriti ukupno 1000 radnih mjesta za visokoobrazovane radnike u 150 do 200 startupa, ugovorio je suradnju s tvrtkom Invento Capital Partners, pokreću hrvatski ogranak InnoEnergy predakceleracijskog programa Primer.

Novi program timovima će otvoriti mogućnost nastavka razvoja u okviru lokalnog, Voogle akceleratora, kao i priliku da prime investiciju od 10.000 eura bez ulaska u vlasništvo, tzv. non equity investiciju. "Priliku za sudjelovanje u akceleracijskim radionicama u sklopu programa Primer ostvarit će timovi ili pojedinci s inovativnim rješenjima koja su najspremnija za tržište", naglašavaju u Tehnološkom parku Varaždin.

Cilj programa Primer je osigurati stručnu pomoć u razradi poslovne ideje, pružiti smjernice za daljnji razvoj proizvoda i ojačati vještine članova tima nužne za predstavljanje investitorima.

Program će ujedno služiti i kao priprema poduzetnika za ulazak u akceleracijski program Tehnološkog parka Varaždin, zvan Voogle. U InnoEnergyju navode da je Primer program cjelina od 40 sati edukacije i mentoriranja.

Najmanje jedan član tima obvezan je sudjelovati na svim predavanjima, radionicama i demo dayju, odnosno na finalnom danu kad se startup predstavlja organizatorima i investitorima. Najbolji tim izravno ulazi u Voogle akcelerator, kao i besplatnu petodnevnu radionicu u Krakovu i Kielceu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.