Znanost
1490 prikaza

Muškarcima s malim penisom nema spasa - zahvati su opasni

Ilustracije penisa i njegove veličine
Thinkstock
Operativni zahvati povećanja penisa ne uspijevaju i mogu biti vrlo riskanti, pokazala je najnovija studija

Studija je objavljena u petak, 10. svibnja 2019. i obuhvaća meta analizu ukupno 1192 muškarca u 17 različitih studija. Riječ je o muškarcima koji su se podvrgnuli 21 kirurškom i nekirurškom zahvatu povećanja veličine penisa.

Prema studiji, operativni zahvati nisu bili uspješni i često su izazivali komplikacije.

U nekirurškim zahvatima uz uporabu produživača, u nekim je slučajevima zabilježeno povećanje penisa, ali manje od dva centimetra.

U zahvatima s injekcijama gdje se "povećava obujam, zabilježene su velike stope komplikacija". Zahvati vakuumskom pumpom "nisu urodili povećanjem", stoji u studiji.

U kirurškim zahvatima koji uključuju presijecanje suspenzornog ligamenta, presađivanje tkiva neki su muškarci "zabilježili znatno povećanje veličine". No, nijednu od tih tehnika druge strane nisu potvrdile kao uspješne, a osim toga komplikacije su bile česte, navodi se u studiji.

"Dokazi o povećanju malih penisa kod normalnih muškaraca rijetki su i loše kvalitete", zaključuje se u studiji.  "Kirurški zahvati i injekcije trebali bi biti posljednja mogućnost" u povećavanju veličine penisa, stoji u studiji. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 21:54 12.Svibanj 2019.

    haha nema više sexa