Znanost
2340 prikaza

Nisu sve žene lezbijke, ali nisu ni straight

Lezbijski par
Thinkstock
Znanost je još jednom pokazala da je sve što mislimo o vlastitoj seksualnosti - krivo

Žene, znate što? Od ovog mjeseca zaboravite sve što ste mislile da znate o svojoj seksualnosti, jer ako mislite da ste straight, razmislite ponovno. A ako vas privlače samo muškarci, razmislite još jednom.

Naime, sve smo mi potajno lezbijke. Ili, tako barem tvrdi znanost.

Ranije ovog mjeseca objavljeno je istraživanje koje su proveli znanstvenici s Essex sveučilišta, koji su otkrili da su sve žene biseksuanih ili homoseksualnih sklonosti. Navodno su heteroseksualne žene samo mit.

Seksi djevojka | Author: Thinkstock Thinkstock

U istraživanju je 300 žena gledalo seksualno provokativne video snimke privlačnih muškaraca i žena. Istražitelji tvrde da je većina ispitanica, uključujući i one koje su tvrdile da su straight, postala seksualno uzbuđena za vrijeme gledanja oba spola.

A ako se pitate što je bio pokazatelj tog uzbuđenja, ne brinite, nisu bile gole, nego ih je navodno odalo - širenje zjenica.

Dakle, senzacionalistički zaključak bi bio da su sve žene gay.

Prema riječima muškarca koji je stajao iza istraživanja, Gerulfa Riegera, iako se većina žena identificira kao straight, "naše istraživanje je očito pokazalo da kad pričamo o tome što 'pali' žene, one su ili biseksualne ili gay, ali nikad heteroseksualke".

Kao da nije dovoljno loše da muški istraživač smatra da bolje razumije žensku seksualnost od samih žena, još je više zastrašujuće to što su znanstvenici iskoristili takav ništavni dokaz kako bi dokazali da je nešto univerzalna istina i činjenica kojom se može odrediti seksualnost svih žena na svijetu.

Dakle, znanstveno-fantastična priča tvrdi da kad žena vidi privlačnu ženu, širom raširi zjenice - i to znači da je lezbijka koja je želi odvesti u krevet.

Čak i ako zanemarimo činjenicu da se zjenice šire iz mnogo razloga, ne možemo zanemariti činjenicu da žene, za razliku od većinu muškaraca, procjenjuju fizičku ljepotu pripadnica svojeg spola. To ne znači da se kod njih javlja seksualna želja, nego one mogu potaknuti neko sjećanje, emociju ili sasvim drugi odgovor.

Žene se jednostavno dive ženama

Žene se mogu diviti ljepoti poznatih pjevačica, oblinama glumica, nogama top modela, trbušnim mišićama svoje fitness trenerice i tako dalje. Većina žena može imenovati barem jednu ženu na koju bi željela nalikovati, a često i više njih od kojih bi "posudile" različite atribute.

No divljenje koje žene osjećaju prema drugim ženama obično znači da ih žele kopirati, a ne završiti s njima u krevetu.

Brad i Angelina | Author: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Uzmite na primjer Angelinu Jolie. Većina žena ju smatra predivnom, no radije bi noć provele s njezinim suprugom nego s Angie. 

Ovo istraživanje je doduše ukazalo na još jednu stvar: svi previše pričamo o seksu. Čitavo društvo je preopterećeno seksom i želimo pronaći tragove seksualnosti u bilo čemu.

Isto tako, u posljednje vrijeme previše pričamo o seksualnim preferencijama. Iako je sjajno što raširenih ruku danas dočekujemo ljude koje otvoreno priznaju da su gay, i što transrodne osobe više nisu stigmatizirane, kao da postaje dosadno i nemoguće biti tek obični heteroseksualac.

Samo što nismo počeli seksualne varijacije stavljati na pijedestal, a koliko smo daleko odmakli najviše dokazuje podataka da nam još žele oduzeti i heteroseksualnost, piše New York Post

Istraživanje poput navedenog na početku teksta ne pomaže ikome da išta shvati, nego stvara samo još veću pomutnju i zbunjenost, te bi se nove generacije djevojaka mogle pitati je li s njima sve u redu ako vole "samo" dečke. 

Prestanimo stoga toliko pričati o seksu i prisjetimo se da su ljudska bića kompleksnija od svojih spolovila (ili raširenih zjenica). Naši spolni organi nisu naša najvrednija imovina i prestanimo se pretvarati je drugačije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.