Znanost
2706 prikaza

Običan virus kriv je zašto neki ljudi ne podnose gluten?

Kruh
Davor Puklavec (PIXSELL)
Studija donosi nove podatke o tome kako virusna infekcija može promijeniti odgovor imunosnog sustava na hranu

Zaraza reovirusom možda je uzrok što imunosni sustav reagira na gluten kao da je opasan patogen, a ne bezopasna bjelančevinasta tvar, stoji u izvješću međunarodne znanstvene ekipe objavljenom u časopisu Science. 

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.