Znanost
2589 prikaza

Postoji način da smršavite bez dijete i vježbanja

Žena se važe
Thinkstock
Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka gubitak kilograma, ovaj će vam podatak dobro doći

Ako pokušavate smršaviti, vjerojatno ste već izbacili iz jelovnika pića puna šećera i povećali unos vode. Iako ste na dobrom putu, postoji još jedan način da povećate gubitak kilograma-

Možda niste toga ni svjesni, ali ako pijete vodu prije obroka - možete smršaviti. I to ne samo zato što ćete na taj način "popuniti" želudac.

Naime, malim istraživanjem Sveučilišta iz Birminghama otkriveno je da su osobe koje su pile vodu pola sata prije nekih ili sva tri obroka, u prosjeku smršavile između 2.5 i četiri kilograma tijekom tri mjeseca, bez da su uveli ikakve druge promjene u prehranu ili stil života.

Dečko pije vodu | Author: Thinkstock Thinkstock

Premda se to na prvi pogled ne čini kao puno, imajte na umu da je prosječna dob ispitanika bila 56 godina, te oni zaista nisu činili ništa drukčije osim što su pili vodu prije obroka. 

Postoji mnogo čimbenika koji doprinose mršavljenju, od vježbanja do promjene prehrane i raspoloženja. Znanstvenici su pratili neke od ovih faktora kod ispitanika, a otkrili su da nije bilo nikakvih promjena u pogledu vježbanja i unosa kalorija.

Lako je moguće da više jedemo kad dehidriramo, te umjesto da unesemo više tekućine, mi jedemo i hranom povećamo unos tekućine. Dakle, pojedemo više nego što bismo pojeli da je organizam imao dovoljnu količinu tekućine prije nego smo počeli jesti, piše Independent.

U svakom slučaju, vrijedi probati, iako ovo ne znači da biste trebali prekrižiti vježbanje i zdravu prehranu, već gledajte na to kao na bonus za mršavljenje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.