Znanost
3744 prikaza

Za odlično zdravlje: "Pijte sokove od marihuane"

Smoothie od marihuane
Pinterest
Nećete se napušiti, a stručnjaci marihuanu preporučuju kao superhranu koja može spriječiti ozbiljne bolesti

Dodati marihuanu svom doručku u obliku zelenog smoothieja najbolja je, kažu neki znanstvenici, stvar koju možete učiniti za svoje zdravlje. Kao klasična "zelenjava" i marihuana je krcata kalcijem, željezom, vitaminom K i vlaknima, piše weedicted.

"Kanabinoidi povoljno utječu na sve od raspoloženja, do apetita i osjećaja boli. Pomaže kod akutnih i kroničnih upalnih procesa, protiv mučnine, grčeva i stabilizira raspoloženja", kaže glasnogovornica Nimbin Hemp Embassy Kath Guidance koja tvrdi kako je apsolutno riječ o "superhrani".

Uvjerena je i kako praksa pokazuje da zaustavljaju razvoj nekih bolesti i simptoma, te pomaže bolje od klasičnih lijekova.

Pušenje marihuane Hrvatska patnja Ekonomix Zbog zdravlja ljudi marihuana se mora legalizirati odmah

"Sirova marihuana je odličan izvor proteina, magnezija, Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina, a ako ju se konzumira može spriječiti ozbiljnu bolest na isti način na koji i zdrava prehrana", kaže Guidance.

Iako smo daleko od toga da te probleme liječi, ali istraživanja pokazuju kako zaista ima pozitivne efekte na Alzheimerovu bolest, demenciju i epilepsiju.

Ono što većina ignorira ili ne zna jest da vas sok od marihuane neće "napušiti" niti ćete iskusiti iste osjećaje kao kada pušite joint. Naime, tvar THC se aktivira tek kada joj se nadoda toplina (vatra), a u ovim oblicima ostaje neaktivna.

"Konzumiranje na taj način je popularno već desetljećima i mnogi znaju benefite biljke, no australski liječnici nisu educirani po tom pitanju i uopće nisu svjesni koliki se s time liječe", kaže 28-godišnji Australac Ray-Jay koji pati od Chronove bolesti i na taj način rješava bolove. 

Mnogi u Australiji potiču pacijente da ako žele medicinski kanabis, neka razgovaraju sa svojim liječnicima. No Ray-Jay i i njegova partnerica biljku sami uzgajaju.

Žena gricka čips TOČNO Znanost Kad si gladan nisi svoj - stručnjaci objasnili zašto

"Tome sam se okrenuo kada mi se bolest tako razjačala da sam izgubio 25 kilograma u nekoliko mjeseci i lijekovi nisu pomagali. Nakon nekoliko tjedana konzumiranja stalna mučnina, proljev, grčevi i nadutost koje sam trpio sa svojom Chronovom bili su pod kontrolom", kaže Ray-Jay.

Najveći je problem u toj praksi to što je potrebna velika količina biljke, a niti okus nije baš fin. Miris svježe marihuane može podsjećati na jagode ili citrusno voće, a može i "smrdjeti" na benzin. Okus je, kaže Ray-Jay, "prosječno nalik na biljku".

"U idealnom svijetu konzumirao bih to tri puta dnevno. Nekada sam kupovao iz neprovjerenih izvora na internetu no sada ja i moja partnerica sami uzgajamo biljku. To jen jeftinija i zdravija opcija", kaže Ray-Jay.

Osim što je odlična za pacijente, marihuana u obliku sokova, smoothieja ili naprosto samljevena sve je češći izbor osoba koje paze na zdravlje i kvalitetnu prehranu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.