Ekonomix
18710 prikaza

Insajderi otkrivaju mračne tajne hrvatske mesne industrije

Glava goveda u klaonici
Davor Javorović/ PIXSELL
Ilegalne klaonice, šverc mesa iz Bosne i Hercegovine i ogromno sivo tržište tek su dio problema s kojima se inspektori suočavaju svaki dan

Srpanjsko sunce zapalilo je dalmatinski krš. Ante sjedi u svom automobilu i pomalo nervozno čeka na graničnom prijelazu Aržano. Svjestan je da policajci sve više gledaju u njegovu smjeru, svjestan je i da im postaje sumnjiv. Policajci u tom trenutku ne znaju zašto je Ante nervozan, ali on zna. U prtljažniku drži dvjestotinjak kilograma zamrznutog mesa kupljenog dan ranije u susjednoj Bosni i Hercegovini. Nema pečata, nema papira, ali nema ni veze. Kupci su spremni i čekaju na jeftino meso.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 20:26 23.Veljača 2019.

    jedan poznanik je radio u jednoj nasoj sasvim legalnoj klaonici. stvari koje je pricao svode ove price o mesu iz uvoza na bejke za malu djecu. cesto su obradivali meso koje je bilo zeleneo od plijesni, smrdilo opako. malo kemijske ... prikaži još! obrade cinilo ga je vrlo"konzumnim". gazda klaonice je normalno bio i vlasnik mesnice :-(