360°
1558 prikaza

Ma ne, one slatke živine koje lajkaš na ‘fejsu’ nisu meso

Zapakirano meso
Thinkstock
Kako je salmonela zaribala životinje da skončaju kao sočni odrezak. Bez brige, sustav koji ste izgradili ne tiče se mesa

Važno je paziti da ne bude staro. Ima nekoliko trikova pomoću kojih će se na vašem stolu uvijek naći samo najsvježiji komadi mesa. Treba obratiti pažnju na boju, svijetlocrvena upućuje na to da se radi o svježem mesu, ali i to može zavarati. Boja ovisi o izloženosti kisiku, ali i toplini te svjetlu u trgovini. Pomirišite meso, to je sigurno najbolji pokazatelj - ako miriše neugodno, nije dobro za jelo, ma koliko ono vama izgledalo svježe. Ako je pakirano u plastičnu ambalažu, obratite pažnju ima li u njoj nekakve “vodice”. Meso koje dugo stoji ispušta tekućinu, uvoznici i oni koji ga pakiraju toga su svjesni pa su između sjajnog, svijetlocrvenog komada mesa i ambalaže od stiropora umetnuli komadić spužvice koja će tekućinu upiti. Zato ga dobro pritisnite prstom i provjerite curi li.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.