Ekonomix
381 prikaza

Razgovor za posao: Što zapravo misle kad vam nešto kažu

Razgovor za posao
Thinkstock
Postoje brojne fraze koje potencijalni poslodavci govore na razgovoru za posao, no rijetki znaju što one stvarno znače

Razgovor za posao je poput proslave rođendana šefa kojeg nitko ne voli. Morate se pojaviti tamo, no sve skupa je potpuno bezveze i najradije biste ostali kod kuće.

Dolaskom nove godine, mnogi ambiciozno kreću u potragu za novim poslom (ili općenito za poslom), što znači da ih čekaju (nadamo se) intervjui, piše Huffington Post.

Fast Company je sastavio popis nekih stvari koje potencijalni poslodavci najčešće izgovore na razgovorima, kao i objašnjenja što točno pritom misle.

Ako vas pitaju želite li nešto popiti, znajte da je to retoričko pitanje i da vam nemaju namjere donijeti nikakvo piće, pa ni čašu vode.

Kad vas pitaju zašto želite raditi kod njih, daju vam priliku da im se otvoreno ulizujete, jer, budimo iskreni, koji šef to ne voli?!

Ako vam nahvale životopis i oduševljeno kažu da se u njemu vidi da imate stvarno puno raznolikog iskustva, velika je šansa da ga uopće nisu pročitali.

Isto tako, ako kažu da im se čini da ste malo previše kvalificirani za poziciju za koju ste se prijavili, vrlo vjerojatno misle da imate ozbiljnih problema u životu.

Mnoga pitanja će vam postaviti kako bi saznali koliko ste stari, točnije bit će iznenađeni ako ste se prijavili za posao u startup firmi čiji direktor ima 25 godina, dok ste vi prešli 30-u.

No nemojte da vam to poljulja samopouzdanje, nego samo hrabro naprijed.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.